Sjajna klapska večer na Gradini: Klapa Baladur na Trsatskog gradini uz promociju novog singla i posebne gošće

122
ljeto na gradini
Foto: Vjeko Alilović

Opatijska klapa Baladur obilježila je sedmu godinu svog djelovanja prvim velikim samostalnim koncertom na jednoj od najljepših hrvatskih koncertnih lokacija – na Trsatskoj gradini, s pogledom na Rijeku.

Ispunjeno gledalište uživalo je u dvosatnom programu kojeg je vodio Borna Šmer, a u kojem se klapa Baladur predstavila u sjajnom izdanju. Već sama scenografija te prigodna rasvjeta bili su dostojni velikih glazbenih imena, a Baladur se repertoarski i izvedbeno izvrsno prilagodio ovoj posebnoj večeri. Pomno odabrani repertoar iz kojeg svakako valja izdvojiti odlične klapske verzije skladbi “Ti si mi u krvi”, “Yesterday”, “Tornero” i “Kad mi dođeš ti”, koje su izazvale buran pljesak dobro raspoložene publike, glazbeni gosti te praizvedba novog singla “Evo ti se vrnjan” kojeg potpisuju Robert Grubišić kao autor glazbe, Vjeko Alilović kao autor stihova te Renato Surić kao aranžer skladbe, potvrdili su činjenicu da je ovo možda prvi, ali nikako i posljednji samostalni koncert ove odlične klape.

ljeto na gradini
Foto: Vjeko Alilović

Posebne glazbene gošće

Koncert “Baladur na Gradini” je publici ponudio još jednu atrakciju – posebne glazbene gošće, vokalnu skupinu “DiM” koju čini 8 mladih dama koje plijene pozornost svojim vrsnim pjevanjem, a to se svakako potvrdilo na sinoćnjem koncertu. Izvevši četiri skladbe (Dođi, Fields of Gold, This is me i Don’t stop me now) djevojke su oduševile publiku te su se pokazale kao pun pogodak pri odabiru glazbenog gosta Baladurima.

Uz zborno pjevanje klape i publike te veliki pljesak nakon svake izvedene skladbe, Baladur se Rijeci na izvrsnom domaćinstvu zahvalio izvedbom skladbe “Najdraža Rijeko”, a na bisu na kojeg je publika pozvala klapu natrag na pozornicu, klapa je još jednom izvela novu skladbu “Evo ti se vrnjan” te tako, možda i simbolično, označila povratak na pozornicu Gradine. Uskoro.

ljeto na gradini
Foto: Vjeko Alilović

Klapska je pjesma tako još jednom “notama obojala” Trsat, a Baladur se potvrdio kao jedna od vodećih klapa s ovog područja. Bila je to sjajna ljetna riječka večer poslije koje se nikome nije žurilo kući.

Na Trsatskoj gradini ovoga nas tjedna očekuju još dvije sjajne manifestacije. U petak u 20:00 sati u Miru junaka, bit će otvorenje izložbe umjetnica koje ovaj tjedan stvaraju na Trsatskoj gradini u Danima vizualne umjetnosti i komunikacija – ulaz na je slobodan. U nedjelju, 7.kolovoza, s početkom u 21:00 sat na Trsatskoj gradini odigrati će se predstava Exit teatra – FEŠTA. Ulaznice za navedenu predstavu mogu se nabaviti u Vintage baru na Gradini, Dallas Music Shopu, Foto Reviji te online na mojekarte.hr

ljeto na gradini
Foto: Vjeko Alilović
ljeto na gradini
Foto: Vjeko Alilović

L.B.

Komentari