Satoshi Tomiie predvodi veliki party na Impulse Festivalu!

88
Satoshi Tomiie

Na ovogodišnjem izdanju Impulse Festivala plešemo uz provjerena imena elektro scene!  Premijerni riječki nastup u Pogonu kulture sprema japanski pionir elektronike Satoshi Tomiie. Bogat plesni moment ponuditi će i klub Manual gdje nastupa Zarkoff, a publika će moći uživati i u posebnom izdanju jednog od najdugovječnijih klupskih programa: Mile voli Disko.

„FACA FESTIVALA“ DOLAZI U POGON!

Impulse Festival zajedno s kolektivom Liminal kurira udarnu partijanersku frontu koju predvodi japanski producent i DJ Satoshi Tomiie!

Satoshi Tomiiea je svojim radom na house i techno sceni značajno utjecao na razvoj zvuka, žanra i kulture elektroničke glazbe. Ranih 90-ih je odlazio na turneje svirajući klavijaturu za poznatog skladatelja Ryuichi Sakamota, a kasnije se u potpunosti posvetio produkciji house i techno izdanja te profesionalnom DJ-ingu. Njegovo prvo EP izdanje “Tears”, koje spada u lektiru house glazbe, napravio je s Frankie Knucklesom za kojeg se smatra da je tvorac house glazbe. Uz glavnog gosta, nastupaju i etablirani domaći DJ-evi Marin Biočić, Marcel, one n, Roland, Grenco i Ian Staraj, koji su dio redovitog repertoara riječke klupske scene, ali i izvođači nekih od najvećih i najznačajnijih festivala u regiji kao što su Sonus, Butik, Lighthouse, Love International, Sea Star i dr.

Subota, 27. travnja, Pogon kulture je mjesto najvećeg tuluma u gradu!

 

KLUB MANUAL KAO OPASNA PLESNA ZONA

I ove godine klub Manual postaje plesnom zonom otvorenom za sve. U petak (26.4.) režiju nezaboravnog plesnjaka za one vičnije mračnim atmosferama preuzima Zarkoff. Riječ je o solo projektu iza kojeg stoji Saša Rajković, a koji je na sceni skoro 20 godina. U svom je stvaralaštvu prošarao kroz mnoge žanrove: od klupski orijentiranog electra i techna do post punka i darkwavea. S raznim je projektima kroz godine nanizao preko 30 izdanja za izdavače poput Dark Entries, Return To Disorder, Gooiland Elektro, Tripalium Corporation, itd. Na Impulse dolazi sa posebnim live actom!

Uvodni set pripada Moljcu, predstavniku post šišmiš wavea. Ovaj one-man kolektiv najavljuje eklektični kolaž koji spaja senzibilitete opskurnih diletanata 80-ih godina minulog stoljeća i recentnijih izvođača koji njeguju lo-fi estetiku melankoličnih analognih sintisajzera.

Podij Manuala mami i u subotu (27.4.) kad je na programu posebno, svojevrsna proslava jednog od najdugovječnijih party programa u Rijeci: Mile voli Disko. Za sretnih 13 godina Mile Hund priprema šestosatnu plesnu listu underground disco hitova s kraja 70-ih i ranih 80-ih.

 

KAKO DO ULAZNICA

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10€ za party u Pogonu kulture moguće je kupiti u Dallas Music Shopu Rijeka i u sustavu Entrio. Cijena na ulazu penje se na 14€.

Za plesnu zonu u Manualu cijena za članove kluba za oba dana iznosi 4 eura. Svi ostali ulaznice mogu nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 5€, odnosno za party Zarkoff&Moljac na dan cijena iznosi 7€.

Svi studenti riječkog Sveučilišta uz važeću x-icu mogu kupiti ulaznicu po pretprodajnoj cijeni i na dan partya (na ulazu) ako party nije rasprodan.

 

Podsjećamo, 11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja ponovno ulazeći u nove prostore, ostvarujući nove suradnje. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizuale je zaslužan Studio Praksa.

Festival djelomično sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Komentari