Romska brass atrakcija Fanfare Ciocarlia stiže u Zagreb!

198

Po mnogima najbolji romski brass orkestar na svijetu Fanfare Ciocarlia nakon sedam godina ponovo je u Zagrebu!

Ovih 12 romskih virtuoza iz Rumunjske napravit će spektakl u utorak, 11. lipnja u Vintage Industrial Baru.

Fanfare Ciocarlia (“ševina pjesma”) nastali su prije 23 godine u selu Zece Prajini na sjeveroistoku Rumunjske gdje je živjelo osamdesetak romskih obitelji. Orkestar je inače okupio Nijemac Henry Ermst koji je često putovao Rumunjskom u potrazi za tradicionalnim sviračima iz ruralnih krajeva, a njihova suradnja traje sve do danas.

Svirali su po cijelom svijetu što je rezultiralo s gotovo 2500 koncerata, pojavljivali su se u brojnim filmovima kao što je npr. “Borat”, kao i obradama poznatih tema iz filmova (prije svega James Bond) ili rock klasika kao što je “Born to be Wild”. Puno puta su proglašavani najboljim world music bendom, a njihovi albumi zasjeli su na vrhove world music top lista.

Ovom će prilikom promovirati aktualni album “Onwards to Mars!”, ali bit će tu i klasika poput “Đurđevdana”, neizostavne “Djelem Djelem” te brojnih drugih pjesama koje krase bogatu romsku ostavštinu. Svi koji vole glazbu preko 200 bpm-a, ovaj koncert naprosto ne smiju propustiti.

Ulaznice po early bird cijeni od 95 kuna dostupne su do 6. travnja, nakon čega će cijena biti 110 kuna. Na dan koncerta ulaznica se  stajati 140 kuna. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu od ponedjeljka, 18. ožujka.

Komentari