“Putovanje Europom” u Zajcu – Publika na nogama ispratila prvi novogodišnji koncert

47

Orkestar riječke Opere pod ravnanjem maestra Yordana Kamdzhalova prvim su novogodišnjim koncertom „Putujemo Europom“ , u četvrtak 27. prosinca oduševili publiku.

Putovanje Europom, u Rijeci prijestolnici kulture 2020, započelo je Smetaninom Vltavom i završio Straussovim Dunavom, a na euforično inzistiranje publike, uslijedili su bisevi!


Razgaljena publika podijelila je dojmove. „Izvrstan je program ove godine, skladbe koje do sada na novogodišnjim koncertima nismo imali prilike slušati, a sjajno se uklapaju u novogodišnje raspoloženje”, „Bogat orkestralni kolorit”, „Riječki orkestar je zaista najbolji! Sjajno funkcioniraju sa svojim šefom dirigentom. Kamdzhalov je genijalac. Ne samo da dirigira bez partiture, on se uopće ne mora razmahivati! Jeste li vidjeli, on Vltavu kao da ‘grabi rukama’! Minimalnim pokretima dobiva maksimalno”, „Neponovljivo”, „Euforija”, „Savršen koncert za kraj stare i početak nove godine, prezadovoljni smo”, „Novogodišnji koncert se ne propušta, mi dolazimo godinama. Dirigent Kamadzhalov je poseban, sretni smo što je ponovno baš on taj koji nas vodi Europom ove godine, ali moram reći, orkestar nadmašuje sam sebe”.

Sretnici koji su na vrijeme uspjeli doći do ulaznica uživat će u jednom od sljedeća tri  koncerta 28, 29. i 30. prosinca ili na Dječjem novogodišnjem koncertu u subotu 29. prosinca u podne.

 

Komentari