Posljednji koncert Palachove koncertne sezone

280

U Palachu će se održati posljednji koncert Ri Rock koncertne sezone 2023. koji će poslužiti kao svojevrstan uvod u Ri Rock Festival.

Tacoor i Gacki Galeb u Palachu

Dok s nestrpljenjem iščekujemo albume prvijence po prvi puta uživo u Palachu nastupaju porečka mnogoljudna glazbena skupina Tacoor uz domaći Gacki Galeb.

Gacki galeb

Tacoor

Idejni začetnik ,frontmen i tekstopisac Mladen Mlaggio Đaković na razvalinama svog prethodnog benda Shoopak Tacoor 2018. godine slaže novu ekipu prepunu iskusnih glazbenika, bivših i sadašnji članova Gustafa, Dogme, Barbara, Cirkusa, Techno Vikings-a.

Tacoor uspješno miješa neobičnu fuziju više plesnih stilova kao što su hip-hop, funk, crossover i rock, a obogaćuju ih socijalno angažiranim tekstovima ispunjenim humorom, sarkazmom i autoironijom. Uz njihovu glazbu ćete zaplesati, baciti se u šutku, ali i ono što je najvažnije izbaciti negativnu energiju. Bend je u ove tri godine već napravio zapažene rezultate. Do sada su izbacili šest singlova u obliku videospotova; Ruke Gore, Gimisom Love, Extremiteti , Čezneš da me zezneš, Priča se po selu te zadnji nedavno izašao  Undo.

Nakon već prvog singla “Ruke Gore”2020. godine, unaprijed su potpisali  album za Croatia Records. Isti singl je regionalni glazbeni portal Muzzik TV, odlukom stručnog žirija stavio među deset najboljih hip hop spotova. To je bilo veliko priznanje za bend jer su se spotovi birali s područja cijele bivše države, a uzimani su obzir svi radovi koji su nastali u periodu od 2018-2020. U ovom odabranom društvu našli su se i Vojko V, Ajs Negrutin, Edo Majka, Sajsi MC, Smoke Mrdeljano, Alejandro Buendija i drugi. U konkurenciji za 16 kategorija bilo je prijavljeno preko 3000 radova.  2022. godine portal Muzzik TV nominirao im je video spot”Extremiteti”  u kategoriji “Najbolji video s porukom”u jakoj konkurenciji s Rambo Amadeusom, Marčelom i ostalima a pjesma “Čezneš da me zezneš” uvrštena je u polufinale natječaja nagrade Milana Mladenovića za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije.

U samom startu bend je bacio sve karte na vizualni identitet i video spotove te kvalitetnu produkciju pjesama što nije nimalo neobično ako se uzme u obzir da je Mladen Đaković redatelj nekoliko dokumentarnih filmova, i preko 60 glazbenih spotova za poznate domaće i strane izvođače i da u timu imaju producenta Davorina Poropat te idejnog tvoraca festivala svjetlosti Visualia Marka Bolkovića. Album prvijenac  očekuje se u prvoj polovici iduće 2024 u izdanju Croatia Records, a do tad ovo će biti ekskluzivna prilika vidjeti bend po prvi puta uživo!

Gacki Galeb

Podršku Tacooru dati će bend Gacki Galeb, veliko osvježenje na riječkoj glazbenoj sceni. Gacki Galeb je disko funk pop ekipa satkana od vrsnih glazbenika iz bendova Silk Milk, Veja, Fanaa, Japanski Premijeri, Techno Vikings, Ortegas…koji svi zajedno čine jedan električni spoj groova i nježnih pogleda. Uz klasične instrumente uobičajene za svaki bend tu su još i keytar ili ti popularni “huljofon”, konge i truba koji daju unikatan zvuk. Gacki Galeb ima desetak koncerata iza sebe. Ovih dana izlazi im prvi video spot za pjesmu  “Na putu za Pluton” a album “Pluton” očekuje se do kraja ove godine.

ULAZNICE :

Ulaznice se mogu kupiti od 20h na dan događaja na ulazu u Palach po cijeni od 6€, dok je za mlađe od 18. godina cijena ulaznice 3€.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija i PGŽ-a.

Komentari