Posljednji koncert ovogodišnje ŠTIKLE uz Zorana Majstorovića Kvartet

47
Pozivamo Vas na posljednji koncert ovogodišnje ŠTIKLE – festivala jazz i eksperimentalne glazbe, koji će se održati u četvrtak 19. kolovoza u 21 sat u Beach Baru Morski prasac na Kantridi.
ZORAN MAJSTOROVIĆ KVARTET čine:
Zoran Majstorović – gitara, lutnja
Dorian Cuculić – klavijatura
Bojan Skočilić – kontrabas
Rajko Ergić – bubnjevi
Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multi-instrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Dobitnik je i raznih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist(dodjeljuje HGU), “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist((dodjeljuje HGU), “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor(dodjeljuje HDS). Višestruki je dobitnik nagrade “PORIN”, redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član HZSU-a.
Glazbenici u ovom kvartetu koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Ovi vrsni improvizatori kroz tu glazbu donose i svoje osobno glazbeno naslijeđe; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka.

Komentari