Pop rock teatar na Zvečki: U glavnim ulogama Porto Morto i Mandrili

194
porto morto

U četvrtak 17.8. na pozornicu Zvečka festivala popet će se dva benda poznata po energičnim nastupima: razigrani zagrebački septet Porto Morto i miljenici riječke publike Mandrili.

Porto Morto bez sumnje su jedno od najvećih iznenađenja na sceni proteklih godina. Fantastično prihvaćeni “Portofon” i njegov nasljednik “Portopop” donose im naklonost publike, priznanja struke i brojne pozive festivalskih i klupskih promotera iz čitave regije, pretvarajući ih svirajuću mašinu koja, osim što uporno niže rado slušane hitove, stalno iznova iscrtava svoje žanrovske granice i iznimno detaljno razrađuje svoj prepoznatljivi vizualni identitet i na pozornici i u videospotovima. Nastupi Porto Morta više su od pukog koncerta, u pitanju je pravi pop teatar.

mandrili

Mandrili su se brzo po pokretanju 1997. udomaćili u eteru i ušima publike, zahvaljujući prije svega nizu pitkih uspješnica poput “Ljubio, valjao”, “Sve što nas čini takvima”, “Tibet”, “Satrdej bejbe” i “Glad”, svakako najzvučnijim singlovima s dosadašnjih pet albuma. Unatoč kraćoj diskografskoj pauzi, njihova želja za zajedničkim stvaranjem nikad nije nestala, samo su je stjecajem životnih okolnosti nakratko pauzirali i okrenuli se drugim projektima. Ova sjajno uigrana četvorka spremna je za novu dugu plovidbu, što su pokazali i recentnim singlom “Brod”, kao i svakim svojim pojavljivanjem na pozornici.

Ulaznice po cijeni od 7 eura dostupne su u sustavu Entrio, kao i uobičajenim pretprodajnim mjestima: Dallas Music Shopu, Pajol baru, caffe baru Skradin, Celtic caffeu Bard i Klubu mladih Rijeka.

Komentari