“PjesmaRIca2” – nastavak jedinstvenog glazbenog projekta i velika koncertna promocija

110
pjesmarica
design | Mladen Stipanović, studio smart69

„PjesmaRIca2“ nastavak je uspješnog projekta „PjesmaRIca“ – zborovi Rijeke i okolice pjevaju obrade riječkih pop rock klasika koji je realiziran tijekom prošle godine i rezultirao jedinstvenim nosačem zvuka u izdanju kuće Dallas Records.

Riječ je o hvalevrijednom projektu koji svojim konceptom i kontekstom nadilazi vlastite, lokalne “granice” i postaje opće dobro, ne samo na hrvatskoj, nego i regionalnoj glazbenoj sceni. Cilj „PjesmRIce“ je približiti riječku urbanu pop rock glazbu mladima kroz zborsko pjevanje jer pjevanje je svakako jedan od boljih načina kako kvalitetnu glazbu približiti mladima na vrlo jednostavan način

Za sve pjesme s prve i druge „PjesmaRice“ raspisani su novi aranžmani prilagođeni dječjim vokalima te napravljene matrice pa je tako ovaj projekt svim profesorima glazbene kulture i zborovođama čitave Hrvatske (i šire) zauvijek ostavljen u nasljeđe. Materijal je snimljen u studiju Darka Terlevića (THE SIIDS) koji potpisuje glazbene aranžmane, finalnu produkciju i miks, dok mastering nosi potpis priznatog riječkog producenta Mateja Zeca (Let 3).

Nastavak projekta okupio je čak 17 škola, a priključila se i OŠ Mitnica iz Vukovara s obradom pjesme ‘Svijet za nas’ grupe Laufer. Prvi snimljeni spot s albuma „PjesmaRIca2“ je za pjesmu ‘Ima li nešto’ grupe Grad koju je obradio Dječji zbor „Lovranske črešnjice“ Osnovne škole Viktora Cara Emina iz Lovrana,  uz mentorstvo Natalije Banov. Video spot je snimljen pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Lovran, a za njegovu realizaciju zaslužni su Bojan Kukuljan iz Neon studia Rijeka i Petar Fabijan.

U petak, 2. prosinca 2022. u prostoru Exportdrva na Grobničkoj rivi održat će se velika koncertna promocija nosača zvuka „PjesmaRIca2“.

Nastupit će zborovi osnovnih i srednjih škola Rijeke i okolice te gosti solisti s albuma “PjesmaRIca”. Učenicima će se na pozornici priključiti i autori i glazbenici iz originalnih bendova čije pjesme su obrađene na albumu: Boris ŠtokSandro Bastiančić za En FaceDean Škaljac iz grupe Grad te Vlado Simcich Vava, a zborovi nastupaju uživo uz pratnju Darka Terlevića na gitari, Dina Šimonovića na perkusijama i Doriana Cuculića na klavijaturama.

glazbeni producent, aranžmani, snimanje, svi instrumenti i miks | Darko Terlević (The Siids)

mastering | Matej Zec (GIS Studio)

izvršna producentica | Jelena Fabijan

likovno oblikovanje | Mladen Stipanović, studio smart 69

L.B.

 

Komentari