Fotografije: Foto Luigi

Dugačka kolona automobila koja je klizila iz pravca Rijeke prema Opatiji najavila je da će na koncertu Đorđa Balaševića biti cijelo more ljudi, na tisuće poklonika njegove glazbe i stihova, na kojima su odrastale i još uvijek odrastaju generacije i generacije. Balašević je, kao pravi domaćin, sačekao da svi njegovi fanovi i gosti stignu na opatijsku ljetnu pozornicu i onda je krenuo koncert za pamćenje.

Red pjesme i stiha, red priče i druženja, pa opet dva tri reda pjesme i tako puna četiri sata. Sa sobom je doveo i u aranžmanima spojio tamburaški i jazz orkestar, rock bend i vrhunskog pijanistu. Kao da je time htio, uz glazbenu originalnost, pokazati kako različitosti, pa i one instrumentalne, kada se dobro povežu i poslože, mogu djelovati i zvučati fantastično.


Fotografije: Foto Luigi

Publika je kao i uvijek pjevala s njim, uživala u poznatim pjesmama i ispraćala ih dugim pljeskom. U svakom slučaju bilo je to nezaboravno opatijsko veče, koncert za pamćenje i svi koji nisu mogli doći, jer vrijeme je putovanja i godišnjih, pomalo će za tim koncertom uvijek žaliti.

Od prošlog do ovog koncerta prošlo je pet godina. Ali, doći će Đorđe Balašević ponovno, obećao je svojoj publici ponovni susret, ako ništa a ono da riješi ovoljetni dug, kompozicije koje te opatijske ljetne večeri na ljetnoj pozornici nije stigao izvesti- Vasu Ladačkog, Ne dirajte mi topole i onu meni najdražu -Jesen stiže Dunjo moja!

Fotografije: Foto Luigi