Online senzacija: u riječkoj ribarnici održan jedinstveni koncert Grča i sekcije Riječkog simfonijskog orkestra

27

Po mnogočemu jedinstven koncert legendarnog rock benda Grč u pratnji sekcije Riječkog simfonijskog orkestra održan je ove subote u prostoru riječke ribarnice, na glavnoj gradskoj tržnici.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, nastup se u potpunosti odvijao bez prisutnosti publike u prostoru ribarnice, ali ga je publika pratila u prijenosu uživo putem web stranice Rijeka 2020, na YouTube kanalu Kanala Ri te u televizijskom programu Kanala Ri. 

Ovaj je koncert organiziran kao sastavni dio programske završnice projekta Europske prijestolnice kulture, uoči nadolazeće 40. obljetnice Grča.

Koncert Grča i sekcije simfonijskog orkestra (7)

Svirku su obilježili najpoznatiji hitovi Grča, iz rane faze benda, kao i novije pjesme, za čije je simfonijske aranžmane i orkestraciju bio zadužen Zoran Majstorović, koji je i dirigirao glazbenicima.

‘Sirova’ energija izvedbe uživo kao i žestoka poruka koju Grč šalje svojom glazbom, ovoga je puta do publike došla zahvaljujući pjesmama: „Bogovi“, „Gospodari moći“, „Stršljen“, „Životinja“, „Crne rukavice“ „Sveta krv“ i  „Noćas se Beograd pali“ te pjesmom „Krv je moje svjetlo i moja tama“ (poznatijom i kao „Jama“), koju je uz legendarne glazbenike vrlo dojmljivo izvela riječka umjetnica Ana Jurčić. Podsjetimo, radi se o obradi istoimene poeme Ivana Gorana Kovačića koju je po prvi puta na ovom koncertu izvela ženska izvođačica.

Koncert Grča i sekcije simfonijskog orkestra (19)

Snimka koncerta može se pogledati na YouTube kanalu Kanala Ri a uskoro će biti dostupna i na YouTube kanalu Rijeka 2020.

Organizator koncerta „Grč & sekcija Riječkog simfonijskog orkestra“ je RIJEKA 2020, a posebne zahvale za realizaciju projekta idu Rijeka plusu, Hrvoju Dijanu, GIS-u, Kanalu Ri i studiju PRO-REC

Koncert Grča i sekcije simfonijskog orkestra (31)

Komentari