Objavljen album klape Kastav i Tamburaškog orkestra HRT-a “Uživo u Kastvu” u izdanju Aquariusa, predstavljanje na Božićnom koncertu u Opatiji

41

U Velikoj dvorani Centra Gervais u Opatiji u subotu, 15. prosinca s početkom u 20 sati Ženska i Muška klapa Kastav i Tamburaški orkestar HRT-a održat će Božićni koncert pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda. Blagdanski koncert bit će prigoda i za predstavljanje zajedničkog albuma.

Objavljen je novi album Klape Kastav ostvaren u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a i njihovim dirigentom Sinišom Leopoldom u izdanju Aquarius recordsa iz Zagreba. Riječ je o šestom po redu albumu Klape naslovljen Uživo u Kastvu. U objedinjenom proizvodu, on sadrži audio i video snimku (CD i DVD) prošlogodišnjeg uspješnog koncerta Kastavaca i Tamburaškog orkestra HRT-a. Podsjetimo, koncert More, nebo, zemja održan 5. srpnja 2017. godine na kastavskoj Crekvini u okviru programa 26. Kastafskega kulturnega leta u povodu obilježavanja 25. Obljetnice neprekidnog i uspješnog rada Klape Kastav te koncertnog predstavljanja istoimenog studijskog albuma posvećenog repertoaru skladanog na temelju čakavštine Sjevernojadranskog primorja. Na zajedničkom koncertnom albumu Klape Kastav i Tamburaškog orkestra HRT-a pod dirigentskim vodstvom maestra Siniše Leopolda nastupaju i gosti: Ženska klapa Kastav, Damir Kedžo i gitarist Nenad Vidaković.

Glazbeni producenti albuma su Saša Matovina i Ivan Popeskić,  tonski snimatelj je Igor Sušanj, dok tonsku obradu i mastering potpisuje Ivan Popeskić. Koristeći fotografije Biserke Dunić i Roberta Kalčića, likovno rješenje omota albuma osmislio je Robert Krančić.

Prošlogodišnji koncert, čije je ozračje zabilježeno na nadolazećem koncertnom albumu Uživo u Kastvu, pobudio je veliko zanimanje pa ga mnogi poklonici klapske pjesme nisu mogli doživjeti radi ograničenja gledališta kastavske Crekvine. Stoga se nametnula želja za nastavkom suradnje Kastavki i Kastavaca s Tamburaškim orkestrom HRT-a i u ovoj godini. Ovog puta ona će biti ostvarena u blagdanskom ozračju Božićnog koncerta uz predstavljanje vrijednog zajedničkog diskografskog ostvarenja. Program koncerta bit će posvećen klasičnoj a cappella klapskoj pjesmi, onoj narodnoj te onoj skladanoj na njenim temeljima, sve u svježim vokalno-instrumentalnim izvedbama novih aranžmana, dok će dio repertoara biti posvećen nadolazećem blagdanu Božića. Zasigurno će ljubiteljima izvorne klapske pjesme, ali i pobornicima nešto suvremenijeg klapskog izraza ovaj koncert biti prava prilika za još jedan istinski užitak u prekrasnom ambijentu opatijske Velike dvorane Centra Gervais.

 

Komentari