Novi glazbeni izazovi festivala Zagreb Classic – Operni spektakl HNK-a Zagreb i nastup mladih glazbenika orkestra SO DO

Sutra, u srijedu 3. srpnja operni spektakl u izvedbi ansambla Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a samo dan kasnije, u četvrtak 4.srpnja mladi glazbenici orkestra SO DO na otvorenoj sceni festivala Zagreb Classic!

22

U srijedu 3. srpnja u 21 sat Orkestar i zbor Opere HNK-a u Zagrebu pod vodstvom maestra Marcella Mottadellija predstavlja program Opera HNK: Jučer, danas, sutra.

Na programu je atraktivni izbor opernih brojeva koji ne smijete propustiti, a na pozornici festivala Zagreb Classic nastupa prava operna reprezentacija: Ljubomir Puškarić, Tomislav Mužek, Sofia Ameli Gojić, Ivana Lazar, Valentina Fijačko Kobić, Stjepan Franetović, Siniša Štork, Diana Hilje i Ivo Gamulin.

Samo dan kasnije, u četvrtak 4. srpnja u 20 sati festival Zagreb Classic otvara svoju pozornicu mladim glazbenicima okupljenima u dva orkestra udruge SO DO – El Sistema Hrvatska. Projekt El Sistema pokrenut je u Venezueli kao socijalni projekt koji okuplja djecu kroz glazbu, a u Hrvatskoj danas djeluju dva takva orkestra – u Zagrebu i u Istri.

SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA_3

Mediji su s velikim zanimanjem popratili njihov nedavni flash mob nastup u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a na Trgu kralja Tomislava očekuje se više od 80 mladih glazbenika iz Zagreba i iz Istre ujedinjenih u zajedničkom orkestru.

Pred nama su novi glazbeni izazovi, na Trgu kralja Tomislava – Gdje uživamo u glazbi na travi…

Komentari