MusicFest tijekom srpnja u Opatiji – Svjetski poznata Epica 13.7. dolazi na Ljetnu pozornicu

106
epica

Nakon najavljenog ovogodišnjeg izdanja Festivala mjuzikla s kojim kreće opatijsko Ljeto na Ljetnoj sada slijedi vijest iz svijeta koncerata koja će neupitno oduševiti sve koji prate aktualnu svjetsku glazbenu scenu. MusicFest od ove godine kreće u Opatiji, održavat će se sredinom srpnja, a prvo od objavljenih imena jedan je od najatraktivnijih sastava svojeg žanra čiji su zaštitni znak impresivna sopranistica Simone Simons i spektakularni scenski nastupi – svjetski poznata EPICA nastupa 13. srpnja 2024. godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Epica je jedan od onih sastava koji su u središtu aktualnosti. Širom svijeta pune arene, njihovi obožavatelji broje se u milijunima, a prošle godine posebno je impresivan bio njihov nastup na EXIT-u koji mnogi opisuju kao nezaboravan. Ovog ljeta, 13. srpnja, dolaze na opatijsku Ljetnu pozornicu i najavljuju spektakl!

Pravi šou počinje i nešto ranije, jer prije Epice stižu kelti iz Celtica Pipes Rock koji će zagrijati publiku spojem metala, gajdi i vatre i uvesti nas u vruću večer dobre glazbe.

Epica se svakim novim albumom sve više etablira kao jedan od najatraktivnijih svjetskih simfonijskih metal sastava današnjice. Krasi ih impresivan ženski sopran, melodične i moćne gitare te spektakularan scenski nastup zbog kojeg po mnogima spadaju u kategoriju: to se mora vidjeti!

Osnovani u Nizozemskoj od strane skladatelja Marka Jansena prije više od 20 godina odmah su nakon objavljenog prvijenca The Phantom Agony (2002.) stekli brojne obožavatelje. Marljivim radom i serijom objavljenih albuma Consign To Oblivion (2005.), The Divine Conspiracy (2007.), Design Your Universe (2009) i Requiem for the Indifferent (2012) počeli su stjecati svjetsku reputaciju i uspinjali se na sam vrh najpoznatijih svjetskih sastava svojeg žanra. S albumima The Quantium Enigma (2014.), The Holographic Principle (2016.) i Omega (2021.) stekli su status prave vodeće svjetske supersile simfonijskog metala i postali jedan od sastava čiji nastupi puni energije oduševljavaju milijune širom svijeta.

Ulaznice potražite na www.eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.

Cijena ulaznica (Early Bird Tickets) do 15.4.: 50 eura (stajanje)

Komentari