Matija i Lu Dedić predvode glazbeni dio programa Krk Etno Fest: Pul Kaštela

90
Matija i Lu Dedić
Foto: Sanja Šantak

Predivni ambijent Frankopanskog kaštela na otoku Kru domaćin je još jednog izdanja Krk Etno Fest: Pul Kaštela. Program će se održati u dva dana, 16. i 18.5. u kombinaciji predavanja i koncertnih nastupa koje spremaju Matija i Lu Dedić, Adam Semijalac i Fige te Balkan Zoo& Nina Ćorić.

Po četvrti put Distune promotion i Kreativni Krk dovode ekskluzivne nastupe renomiranih glazbenih gostiju pod okriljem programa Krk Etno Fest: Pul Kaštela u jedinstvenom ambijentu Frankopanskog kaštela. Ovogodišnje izdanje uključuje i predavanje na temu “Svijet sopila i kantura”.

U četvrtak, 16.5. u prostoru kina Krk svi zainteresirani mogu poslušati zanimljivo predavanje pod nazivom: “Svijet sopila i kantura”. Predavač je Marijan Orlić Senkić – čuvar zvuka otoka Krka. Gospodin Orlić Senkić je prošlogodišnji dobitnik titule osoba godine na otoku Krka i dobro znano lice i izvan granica samog otoka. Spomenuti otočni sopac, kantur, graditelj sopela, a posljednjih godina i učitelj njihove svirke kao i domaćeg kanta i dalje aktivan i s velikim entuzijazmom prenosi svoje znanje s generacije na generaciju.

Jednom riječju jedinstvena prilika za upoznati i otkriti sve čari drevnog instrumenta i zaštitnog znaka otoka kad je riječ o tradiciji: sopile.
Ulaz je slobodan.

Drugog dana festivala, u subotu 18.5. očekuje nas cjelovečernji koncert iznimnih autora i autorica koji se svojim izričajem uklapaju u programsku shemu festivala. Premijerno na Krk dolazi Matija Dedić u društvu svoje kćerke Lu. Publika može očekivati jedinstven repertoar skladbi u solo izvedbi, ali i duetu, a koje potpisuje velikan Arsen Dedić.

Jedan od albuma koji je obilježio prošlu godinu je svakako i “Ode dite” blues virtuoza Adama Semijalca. Adam dolazi na Krk u posebnom aranžmanu, zajedno s članicama zadarskog zbora Fige s kojima će izvesti hvaljeni album u cijelosti.

Adam Semijalac i Fige
Foto: Marko Lorenzo Blaslov

Koncertna večer zaokružuje sa još jednim premijernim nastupom na Krku; Balkan Zoo & Nina Čorić. Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Iskusni glazbenici iza kojih je hvaljeni zadnji album  “Recylce”, rekli bi napokon dolaze i na otok Krk.

Balkan Zoo & Nina Ćorić
Foto: Doringo Photography

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura dostupne su preko sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka, a na dan koncerta cijena im iznosi 15 eura.

Napomena: u slučaju nepovoljnog vremena koncertni program se prebacuje u kino Krk, a broj ulaznica je ograničen na 100

Festival djelomično sufinanciraju: Grad Krk, HUZIP, Ministarstvo kulture i medija, TZ Grada Krk, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova.

Započni glazbeno ljeto na Krku!

Komentari