Manje od 3 dana dijeli nas od najmračnijeg metal festivala

U petak i subotu, 14. i 15.7.2017. svima već dobro poznatom lokacijom – bivšom tvornicom papira, zavladati će zvukovi žestokih gitarskih riffova, energični nastupi kvalitetnih domaćih i regionalnih metal bendova te bogat popratni program u sklopu četvrtog po redu Dark “O” Metal Fest-u

289

U organizaciji udruge Ri Rock, Dark “O” Metal Fest ove godine dovodi mnoštvo dobrih izvođača na prostoru bivše tvornice papira Hartere. Tako će u ova dva dana nastupiti ukupno 13 domaćih i stranih izvođača.

Prvog dana (petak) publiku očekuju: talijanski bendovi Ultra Violence i Ad nauseam, slovenski Eruption i Mist te domaći bendovi Po’ metra crijeva, Meant to be i Epicentar.

„Posebno ističemo nastup prvog i jedinog Ča-Metal™ benda – PO’ METRA CRIJEVA! Benda koji inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu rade pod utjecajem istarske ljestvice i death metala“ –  javljaju organizatori.

Drugog dana (subota) na pozornici će nastupiti izraelski bend Melechesh te domaće grupe Cold Snap, Czaar, Old Night, Diamond Dust i Chemical Exposure.

„U suradnji s Metalsound Musicom, ovogodišnji Dark “O” Metal Fest s ponosom najavljuje nastup inovatora black metala – izraelske grupe Melechesh koja originalnim “mezopotamskim metalom” dugo žari i pali underground scenom. U svojoj glazbi koriste bliskoistočne utjecaje te tekstove o mezopotamskoj i sumerskoj mitologiji“ – kažu organizatori.

Osim osnovnog glazbenog dijela programa, svakog dana od 20:00 do 04:00 h će biti aktivan i popularni Glam Floor, koji će poslužiti kao svojevrsna “chill” zona za sve posjetitelje festivala.

Za najmračniji ugođaj i atmosferu pobrinuti će se i udruga The Hauntlings, koja će Harteru urediti u skladu s temom festivala, i pretvoriti je u pravu kuću strave pod nazivom Dark “O” Haunted House.

dark o metal fest

Kao i svake godine do sada, festival će i ove godine imati svoj originalni sportsko rekreativni dio. Ove godine po prvi puta održati će se Dark “O” Metal Metlotrk! Posebna utrka za metalce na metlama s bogatom nagradom za najbržeg i najspretnijeg metal-metlotrkača/čicu. Za utrku će biti osiguran dovoljan broj metli, no svaki metlotrkač smije donijeti svoju vlastitu najdražu trkaću metlu.

Drugi dan festivala, u subotu s početkom u 20 sati, bit će održana i projekcija češko-slovačkog filma “Para pored rijeke – Američki san trubača Laca Deczija”, redatelja Roberta Kirchhoffa i Filipa Remunda.Projekcija filma održava se u sklopu projekta KineDok.

Dark O Metal Fest ima i svoj humanitarni karakter, pa će se tako ove godine prikupljati donacije za košarkaški klub Kostrena – košarka u kolicima. Akcija je nastala u suradnji riječkih udruga Fluminense Riders MC, Rijeka Tattoo Expo i organizatora festivala – udruge Ri rock.

I za ovogodišnji Dark O Metal Fest službeni prijevoznik je HŽ Putnički Prijevoz. Svi posjetitelji festivala za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40% a prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti da putujete na navedeni festival. Više je moguće doznati na www.darkometalfest.com i facebook stranici.

Cijena festivalske ulaznice iznosi 100 kuna u pretprodaji i 130 kuna na dan festivala. Cijena jednodnevne ulaznice je 70 kuna u pretprodaji i 80 kuna na dan. Ulaznice su u prodaji u Dallas Music Shopu te u sustavu Eventima i na web-stranici Eventim.hr.


Dark „O“ Metal Fest je ljetni festival posvećen metal glazbi u organizaciji Udruge Ri Rock. Festival daje naglasak na najžešće note alternativne glazbe te je nastao kao odgovor na siromašnu ljetnu ponudu alternativnih događanja u Gradu Rijeci i nedostatka kvalitetnog Hrvatskog metal festivala.