Madball

214

Madball je New York Hardcore bend formiran kasnih 80ih, nastao kao side-projekt Agnostic Fronta. U početku osnivanja benda svirali su nekorištene pjesme Agnostic Fronta. Ubrzo su snimili svoj prvi EP „Ball of Destruction“ (1989.). Par godina svirali su u i okolo New Yorka, nadodali su još jednu gitaru (Matt Henderson) i izdali su novi EP „Droppin’ Many Suckers“ na Wreckage Records. Godinu kasnije, Roger Miret je otišao iz benda i zamjenio ga je Hoya Roc, koji je tada tražio novi bend pošto se njegov bend Dmize raspao. Novi lineup doveo je bend naRoadrunner Records na kojem su izdali „Set It Off“ (1994.), „Demonstrating My Style“ (1996.) i „Look My Way“ (1998.) koji su ih najviše proslavili.

Uz bendove poput Agnostic Front, Vietnom, Bulldoze i H20, Madball su dio DMS Crew-a, jednog od najstarijih i najcjenjenijih crew-ova u hardcore-u koji sebe opisuju kao „hardest motherfuckers in hardcore“.
Madball još nikad nisu svirali u Hrvatskoj i ovo vam je izuzetna prilika da doživite odličan hardcore koncert. Prošle godine izdali su album „Empire“ (Nuclear Blast) koji promoviraju u Močvari, a isto tako zasvirat će i stare hitove.

Komentari