Let 3, Minea, I. Bee i Vojko V. “zagrijali” Kampus – Počeo je koncertni dio Student Day Festivala

30
Foto: Ivor Mažar

Kako to da je golub Dinko u šumici sreo vrapce i komarce – mogao bi tako glasiti „rezime“ prve glazbene večeri Student Day Festivala na kojoj je neodoljiva mješavina stilova oduševila više od dvije tisuće posjetitelja na trsatskom Kampusu. Pod velikim šatorom na prostoru bivšeg kluba Tenk, sinoć je krenuo koncertni program 11. SDF-a, koji je otvoren niskom hitova hrvatske pop i dance scene devedesetih. Iako brojni članovi publike nisu niti bili rođeni kada su Minea i I. Bee žarile i palile domaćim top ljestvicama, to ih nije spriječilo da ih sve snage pjevaju stihove pjesama kao što su Good Boy, Rano, Vrapci i komarci, Šumica, Cigareta, Godinama…

Povratak koncertima uživo pred velikim brojem ljudi djelovao je blagotvorno i na izvođače i na publiku, što je najviše do izražaja došlo tijekom „a capella“ izvedbe refrena popularnog „Djeteta u vremenu“ grupe Let 3, što je u savršenoj izvedbi ujedinila dvije tisuće grla. Mrle, Prlja i društvo „kumova“ riječke rock scene otprašili su nadahnuti i nabrijani set, popraćen energičnim scenskim nastupom tijekom kojeg je doslovno „letjelo perje“.

Prvu koncertnu večer zaključio je dragi gost riječkih studenata Vojko V. koji je povezao svoje nove i stare hitove u rapidnu nisku „brzookidajućih“ stihova, praćenih neumornim glasovima iz publike. Koncertni program Student Day Festivala nastavlja se i večeras. Vrata se otvaraju u 19 sati, a nastupaju Z++, Zabranjeno pušenje, whoo see i Vanillaz. Ulaz je besplatan uz covid potvrdu ili negativan test, a testiranje po cijeli od 40 kuna provode djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Uz glazbeni program, Student Day Festival tijekom čitavog tjedna donosi i zabavne, edukativne, sportske i kulturne sadržaje, pa je tako jučer održana International Dinner Night na kojoj su studenti na međunarodnoj razmjeni predstavili svoje lokalne specijalitete. Danas se u holu Zgrade sveučilišnih odjela od 11 sati predstavljaju studentske udruge, a od 15 sati počinje radionica izrade prirodne kozmetike na istom mjestu. Sutra je sportski dan, pa će okupljeni timovi pokazati svoje vještine u nogometu i košarci, a svi zainteresirani mogu se pridružiti fitness treningu koji vode treneri riječkog Centra Active.

L.B.

Komentari