Koncertnim spektaklom završen Student Day Festival: TBF, Hladno pivo i Krankšvester oduševili Kampus

30

Točku na „i“ ovogodišnjeg SDF-a stavio je osječki duo Kranšvester. Sa slavonskih ravnica na trsatsko su brdo donijeli naramak brzopoteznih rima ispunjenih poznatim sarkastičnim, duhovitim i provokativnim komentarima na hrvatsku sadašnjost, pokazavši kako njihovi stihovi brzo dolaze do „srca i uma“ mlađe publike.

Jučer je završio i Culture Week, odnosno kulturni, zabavni, edukativni i sportski dio Student Day Festivala. Na Vojnom igralištu na Trsatu studenti su odmjerili snage u nogometu i košarci, a ljubitelji aktivnog života mogli su odraditi trening uz riječki Centar Actieve. Time je zaključeno tjedan dana zanimljivih programa koji su dodali novu dimenziju početku nove akademske godine Sveučilišta u Rijeci.

Koncertni program posjetilo je više od 10 tisuća ljudi, od četvrtka do subote, a još nekoliko tisuća sudjelovalo je u kulturnim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima tijekom tjedna. Odjeci SDF-a trajat će do kraja listopada, jer do tada svi studenti uz predočenje iskaznice, imaju priliku besplatno posjetiti izložbe Muzeja grada Rijeke.

Zanimljivo je dodati i kako je tijekom 3 dana SDF-a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo testirano više od 1.000 sudionika festivala, od čega je samo dvoje imalo pozitivan test na COVID 19.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni sponzor je Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM te studentski portal Kišobran.

L.B.

Komentari