Koncert „Samo ljubav“ u općini Fužine

381
špilja

U općini Fužine, romantičnoj goranskoj rivijeri, ove subote, 25. ožujka svi posjetitelji uživat će u jedinstvenom koncertu pod nazivom “Samo ljubav” u izvedbi Zbora Vrelo Fužine i Olge Kaminske, poznate ukrajinske pjevačice i glazbenog režisera.

Koncert „Samo ljubav“ je posvećen miru u Ukrajini s posebnim naglaskom na sve državljane Ukrajine koji su pronašli utočište u Hrvatskoj. Olga Kaminska, Nacionalna je prvakinja Ukrajine od 1999. godine, diplomirala je pjevanje i glazbenu režiju na Glazbenoj akademiji P. I. Čajkovskog u Kyjivu.

Gostovala je diljem Ukrajine, u Rusiji, Poljskoj, Mongoliji, Bugarskoj, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Kanadi, SAD-u i drugdje, i to s programima operne, operetne, narodne i popularne glazbe. Na poziv Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka od 2001. godine angažirana je u Operi Kazališta u svojstvu operne solistice, a od veljače 2007. u statusu Prvakinje Opere. U HNK Ivana pl. Zajca Rijeka ostvarila je 20 glavnih uloga u opernom repertoaru.

Predsjednica je ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva “Dnjipro“’- Rijeka koje promovira kulturu Ukrajine u Hrvatskoj što će biti izuzetna prilika svim posjetiteljima za upoznavanje ukrajinske kulture. Olga Kaminska je svojim radom i aktivnostima u Hrvatskoj pridonijela i jačanju veza između Hrvatske i Ukrajine te danas aktivno pomaže svojim sunarodnjacima.

Ovaj koncert je idealan za sve ljubitelje klasične glazbe i predivnog glasa sopranistice Olge Kaminske, a zajedno s zborom Vrelo Fužine izvest će neke od najljepših arija i pjesama koje će posjetiteljima ostati u sjećanju. Koncert se održava u Domu kulture u Fužinama s početkom od 18 sati, a ulaz je slobodan.

Uoči koncerta, u petak 24. ožujka s početkom od 17 sati održat će i zanimljivo predavanje na temu “Akvakultura u funkciji proizvodnje hrane”. Poučno predavanje pod stručnim vodstvom održat će se u dvorani Dječjeg vrtića Snježna pahulja. U nedjelju, 26. ožujka od 18 sati u kinu Lič uživajte u nastavku zabavne animirane avanture UPS 2 koja će vam zaustaviti dah jer je ispunjena opasnim jurnjavama i zabavnim trenutcima.

Dakako, odvažite se i na prirodne i gastro avanture u općini Fužine. Prošetajte uz goransko labuđe jezero Bajer ili Lepenicu, uspnite se na čaroban Preradovićev vrh, zaputite se na avanturu istraživanja ljepota podzemnog svijeta u špilji Vrelo ili se pak družite sa šumskim životinjama u izletištu Šumska bajka. Kod lokalnih ugostitelja uživajte u domaćim delicijama i najslasnijoj gurmanskoj avanturi.

Detaljne informacije o turističkim sadržajima općine Fužine potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine.

Komentari