Klapa va Mandraće: Klapska pjesma ispunila je Volosko

54
klape va mandraće

19. izdanje popularne smotre klapa “Klape va Mandraće” održano je na tradicionalnoj lokaciji koja se još jednom pokazala jednostavno savršnom. Smotra klapa, prekrasan ambijent i mjesta u publici ispunjena do posljednjeg mjesta potvrda su da se Volosko i “Klape va mandraće” javno vole.

U a capella nastupima predstavilo se šest klapa

Puno prije početka klapske večeri publika je zauzimala svoja mjesta, a obližnji ugostiteljski objekti su bili ispunjeni do posljednjeg mjesta te su njihovi gosti dobili, uz odličnu ugostiteljsku ponudu koju Volosko nudi, i savršenu zvučnu kulisu. U a capella nastupima, što je pravilo ove cijenjene smotre, predstavilo se šest klapa: Skalin Matulji, Boškarin Hum, Ženska klapa Kamelija Opatija, Muška klapa Kastav, Žejanski kntaduri i Kampaneli Donja Kaštela.

Pod voditeljskom palicom Borne Šmera koji je program nadahnuto vodio “s prove” barke privezane u Mandraću, večer je protekla ugodno, a na samom se početku okupljenima obratio i opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je podsjetio da se smotra klapa održava i u sklopu proslave Dana Grada Opatije i najavio spektakl naredne godine, kada će “Klape va Mandraće” obilježiti jubilarno dvadeseto izdanje. Podsjetio je i na neumoran trud Irene Radovanović, pokretačice i glavnog zamašnjaka cijele manifestacije.

Posebnu dimenziju cijeloj manifestaciji dali su i vološćanski ugostitelji

Kon Tiki Bar, Pizzeria Moho i Trattoria Mandrać publici su ponudili dodatne ponude, a izvođačima okrjepu prije i za vrijeme nastupa. Organizator susreta klapa, Udruga MKM iz Opatije ovom je jedinstvenom večeri nastavila tradiciju organiziranja manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji dali su Grad Opatija, Turistička zajednica grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko – goranska županija te sponzori: Komunalac, Francuska slastičarnica “Kao Kakao”, kao i već spomenuti ugostitelji.

Još je jednom potvrđeno kako je Volosko jedna od najljepših lokacija za održavanje manifestacija te je pravi domaćin odličnim glazbenim programima koji zvučno obogaćuju predivan ambijent. Nestrpljivo očekujemo jubilarno izdanje “Klapa va mandraće” i novi susret na vološćanskoj pozornici.

klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće klape va mandraće
L.B.

Komentari