Jinx

209

Jinxi će ove subote, 29. siječnja zabavljati sve zadrane u Arsenalu te predstaviti novi nosač zvuka.

Dugo očekivani novi album skupine “Diksilend” objavljen je 30. studenog 2010. i već je u privh mjesec dana osvojio publiku i kritiku. Šesti studijski album u karijeri ovog kultnog pop benda donio je već znane hitove “Da smo se voljeli manje” i “Na zub su me uzeli mama”, ali brzo istaknuo i niz drugih favorita poput “Pravo”, “Barakuda”, “Čuvaj me, ne daj me” ili “Dok smo bili bez kontrole”. Sve njih Jinx su već nekoliko puta “isprobali” na svirkama uz odlično prihvaćanje publike.

“Diksilend”, kojeg kao autor i producent potpisuje Coco Mosquito, band opisuje kao “glazbu za vrijeme prohibicije i depresije”, u što se koncepcijski uklapa i sam omot albuma, autorsko djelo Dejana Kršića. Na albumu uz Astronauta Daddya (Pips, Chips & Videoclips) u aktualnom singlu, gostuje i Srđan Sacher u pjesmi “Klinci su u redu”, kao i vrsni glazbenici Vlatko Ćavar – Brada (Psihomodo pop), Rista Ibrić, Ivana Starčević, Adam Matijašević, Neven Mijač i Branko Bogunović – Pif.

Prve reakcije na nove pjesme sa albuma “Diksilend” potvrđuju kako su Jinx snimili album koji ide u sam vrh njihove diskografije, krcat budućim hitovima prepoznatljivog ali ipak svježeg, organskog zvuka.
Pred zadarsku publiku, u ambijent Arsenala, nakon nešto više od dvije godine, Jinx dolaze naoružani setom novih hitova, ali i bezvremenskih klasika s njihovih prethodnih albuma kao što su “Brazil”, “Smijem se”, “Bye Bye Baby Bye”, “Ljeto” i “Tamo gdje je sve po mom”.

Komentari