Jedan od najvećih rock bendova svih vremena The Cult ovog ljeta u Opatiji

411

Jedan od najvećih rock bendova svih vremena THE CULT, koji su glazbeno odgajali generacije, gradili povijest žanra i upisali se u glazbene enciklopedije sa singlovima poput ‘Sweet Soul Sister’, ‘She Sells Sanctuary’, ‘Rain’, ‘Fire Woman’, ‘Lil’ Devil’ i ‘Wild Flower’, velikim koncertom na Ljetnoj pozornici u Opatiji 25. srpnja 2024. najavljuju večer za pamćenje. Očekuje nas presjek desetljeća karijere jednog od najboljih rock bendova današnjice.

Grupa The Cult najavila je turneju “8424” kojom obilježava 40 godina rada, s nastupima diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe, a na Ljetnu pozornicu u Opatiji stižu 25. srpnja.

The Cult su kao bend oformljeni 1983., u West Yorkshireu. Sredinom osamdesetih stekli su fanove na području Ujedinjenog Kraljevstva svirajući kao post-punk/gothic rock bend i objavljujući singlove kao što je “She Sells Sanctuary”. U kasnim osamdesetim probili su se u mainstream i u SAD-u te se javnosti predstavili kao hard rock bend kroz singlove kao što je “Love Removal Machine”.

Bend do sada ima objavljenih jedanaest albuma, od kojih je prvi bio “Dreamtime” 1984., kojeg su, između ostalih slijedili i jedni od najpoznatijih izdanja, “Sonic Temple” iz 1989. i “The Cult” iz 1994. Posljednji album “Under The Midnight Sun” objavljen je 2022.

Na ovoj će turneji svirati najveće hitove s 11 studijskih albuma kao što su „She Sells Sanctuary”, „Rain”, „Fire Woman”, „Lil’ Devil” i druge.

Redovna prodaja ulaznica počinje u petak, 19. travnja 2024. u 10:00h. Ulaznice su dostupne​​u sustavu Eventim.hr i njihovim ovlaštenim prodajnim mjestima, te na Ljetnoj pozornici, u uredu Festivala Opatija (radnim danom od 8 do 15 sati).

Komentari