Istarska vila – Koncerti jedinstvene kantautorice Elis Lovrić u Puli ni Pićnu

330

Jedinstvena kantautorica, umjetnica iz Labina Elis Lovrić nastupa u subotu 27. srpnja u Puli kod Augustovog hrama, a u nedjelju 28. Srpnj u Pićnu na Legendfestu. Pjeva na istarskom dijalektu, a već godinama njeguje poseban i osebujan stil.

Nedavno se publici predstavila na Splitskom festivalu baladom“ Sretno ti bilo“. Elis je autorica glazbe, teksta i aranžmana, a skoro kreće i snimanje spota. Nazivaju je istarskom vilom jer svojim glasom i jedinstvenim glazbenim izričajem godinama oplemenjuje  istarsku scenu i pronosi glas u cijelome svijetu,  od Brazila i Egipta, preko Austrije, Poljske, Italije do Srbije i Rumunjske. Usto, Elis se sprema na kraću brazilsku turneju s Limited Edition prvog izdanja CD-a “O canto da Istria” na portuglaskom jeziku u Sao Paolu slijedeći mjesec. 

Dobitnica je brojnih nagrada – Rektorove nagrade koju je dobila 1991.g. za ulogu Fanice u predstavi Vježbanje života u HNK ”Ivan pl.Zajc” Rijeka, nagrade ”Premio alla vocazione” koju je osvojila 1992.g. za ulogu Agneze u Agnezi božjoj u Montegrotto-Italija, te nagrade kritike za najbolju izvedbu rumunjske pjesme Lili si pustiul na međunarodnom festivalu ”The Golden Stag” 1995.g. u Rumunjskoj. Osim što je primila brojne nagrade i priznanja, pružila joj se prilika surađivati i s oscarovcima Vincenzom Ceramijem, Gabriellom Pescucci i Dante Ferrettijem s kojima je radila u mega produkciji talijansko-američkog mjuzikla ‘’Francesco il musical’’ 2000.g. zahvaljujući kompozitoru Cirque de Soleila Benoit Jutras koji ju je izabrao.

Komentari