Impulse Trigon: đir po riječkim klubovima

154

Treći Impulse festival (6. – 14. 6. 2016.) zaposjeda i subotu, 11. 6. 2016., za koju je pripremio pravi riječki izlazak – gradski đir po trigonu klubova Život, Nemo i Tunel. U duhu svoje krilatice „glazba je posvuda“ festival publici želi ponuditi glazbu (što) više žanrova, na više gradskih lokacija simultano. Impulse Trigon je glazbeni svijet kreiran u par stotina metara koji festivalski posjetitelji mogu doživjeti šetnjom laganim korakom.

Impulse Trigon počinje programom Faking Jazz Toghether, zamišljenim kao live interpretacijom radio emisije „Art Velvet“ koja se svaki četvrtak, u večernjim satima, emitira na frekvenciji 104,7 (HR Radio Rijeka). Emisija, koja se bavi jazz, world, filmskom i ostalom glazbom, platforma je koju vodi Dino Grgurić, student i mladi zaljubljenik u glazbu. Za svoj nastup kaže da nam je pripremio svašta, od Les Edits du Golema do Talking Heads-a, a kako sve to zvuči možete poslušati u klubu Nemo od 22 – 02 h. Također, u nadi da će radijski program u dalekoj budućnosti opet zaživjeti, live stream će biti moguće slušati na valovima Radio Rijeke.

Poslije uvoda u Nemu, selimo se u klub Tunel gdje će nas u 23 sata dočekati Ivan Šarar i ponuditi svojom Otrovnom maneštrom koja predstavlja „muzička sjećanja s dna zamrzivača. Kuhanje pomoću ostataka sumnjivog porijekla, bez recepata, bez pravila. Od teenage angsta preko produžene adolescencije do neuspješnog odrastanja. Tko dođe kajat će se, tko ne dođe: isto će se kajati!“.

Nakon prolaska Tunela odlazimo u klub Život gdje će nas od ponoći do ranoga jutra zabavljati phillipe, jedan od osnivača CFSN-a, organizator Illectricity festivala, festivala audio-vizualnih umjetnosti, suorganizator FRüHSTüCK i phillitchevanje klupskih večeri, te koordinator i promotor glazbenog programa Festival tolerancije (JFF).

Ulaz za posjetitelje je slobodan cijelu večer u Nemu i Tunelu, a od ponoći se ulaz u klub Život naplaćuje s 20,00 kuna. Programska satnica: Faking Jazz Together u Nemu od 22 h do 02 h, Otrovna maneštra u Tunelu od 23 h do 03 h, phillipe u Životu od 00 h do 05 h.

Impulse festival treću godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar (SKC) Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a. Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane klupske kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta. Pod sloganom glazba je svugdje želi se na više gradskih lokacija publici ponuditi kvalitetan kulturni program i kroz više medija pristupiti fenomenu glazbe u njegovim mnogim manifestacijama.

Do sada su u sklopu tjedna održavanja festivala najavljeni koncert dansko-finskog benda Liima (ex Efterklang) u OKC-u Palach 6. lipnja te koncert Lee Ranaldo Trio (ex Sonic Youth) u Pogonu kulture 14. lipnja, kao i veliki Sajam ploča 11. lipnja u Kružnoj ulici i Glazbeni osvrt na Can 13. lipnja u Galeriji SKC.

Komentari