Humanitarna akcija „Budi tu“ 2018. – Dođite u Zajc na koncert „Najljepše melodije Istre i Kvarnera“

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za stipendiranje mladih, talentiranih umjetnika

153

Na Botelu Marina, održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena sedma po redu humanitarna akcija „Budi tu“, u organizaciji Rotary kluba Rijeka.

Ovogodišnju akciju „Budi tu“, predstavili su direktor festivala MIK Andrej Baša i predsjednik Rotary kluba Rijeka Anto Domić koji je predstavio ovogodišnji cilj akcije: „Umjesto dosadašnjeg humanitarnog cilja namijenjenog opremanju i obnovi Klinike za pedijatriju na Kantridi, ove godine sredstva ćemo namijeniti stipendiranju mladih, talentiranih umjetnika, a da takvo ulaganje ima itekako smisla, dokazali su naši stipendisti Mia Negovetić, Fran Živković, Mateo Žmak i Emilia Rukavina. Time ćemo našu akciju približiti viziji velikog riječkog rotarijanca dr. Viktora Ružića čiji je sin Đoko Ružić svoj dio imovine ostavio Zakladi koja nosi ime njegovog oca, s ciljem pružanja potpore obrazovanju mladih, talentiranih umjetnika“.

Humanitarni koncert kao važan dio akcije održat će se u 9. prosinca 2018. u HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 19:30 sati, pod nazivom „Najljepše melodije Istre i Kvarnera“, izvođene tijekom više od pedeset godina duge povijesti istoimenog festivala, popularnog MIK-a, koji pridonosi očuvanju čakavskog glazbenog izričaja i afirmaciji mladih glazbenika. Spektakularni koncert s preko 80 izvođača predstavio je Andrej Baša, direktor festivala MIK i dugogodišnji član Rotary kluba Rijeka.

Ulaznice za koncert prodaju se na mrežnoj stranici www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica kreću se od 50 kuna za mjesta na balkonu do 150 kuna za mjesta u ložama. Ulaznice za parter prodaju se po cijeni od 100 kuna. Sva sredstva od ulaznica bit će namijenjena stipendiranju mladih i talentiranih umjetnika o čijem izboru odlučuje stručno povjerenstvo, u skladu s kriterijima i ciljevima Zaklade dr. Viktor Ružić.

Komentari