Naslovnicaa Događanja Koncerti Humanitarna akcija „Budi tu“ 2018. – Dođite u Zajc na koncert „Najljepše...

Humanitarna akcija „Budi tu“ 2018. – Dođite u Zajc na koncert „Najljepše melodije Istre i Kvarnera“

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za stipendiranje mladih, talentiranih umjetnika

70
Podijeli

Na Botelu Marina, održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena sedma po redu humanitarna akcija „Budi tu“, u organizaciji Rotary kluba Rijeka.

Ovogodišnju akciju „Budi tu“, predstavili su direktor festivala MIK Andrej Baša i predsjednik Rotary kluba Rijeka Anto Domić koji je predstavio ovogodišnji cilj akcije: „Umjesto dosadašnjeg humanitarnog cilja namijenjenog opremanju i obnovi Klinike za pedijatriju na Kantridi, ove godine sredstva ćemo namijeniti stipendiranju mladih, talentiranih umjetnika, a da takvo ulaganje ima itekako smisla, dokazali su naši stipendisti Mia Negovetić, Fran Živković, Mateo Žmak i Emilia Rukavina. Time ćemo našu akciju približiti viziji velikog riječkog rotarijanca dr. Viktora Ružića čiji je sin Đoko Ružić svoj dio imovine ostavio Zakladi koja nosi ime njegovog oca, s ciljem pružanja potpore obrazovanju mladih, talentiranih umjetnika“.

Humanitarni koncert kao važan dio akcije održat će se u 9. prosinca 2018. u HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 19:30 sati, pod nazivom „Najljepše melodije Istre i Kvarnera“, izvođene tijekom više od pedeset godina duge povijesti istoimenog festivala, popularnog MIK-a, koji pridonosi očuvanju čakavskog glazbenog izričaja i afirmaciji mladih glazbenika. Spektakularni koncert s preko 80 izvođača predstavio je Andrej Baša, direktor festivala MIK i dugogodišnji član Rotary kluba Rijeka.

Ulaznice za koncert prodaju se na mrežnoj stranici www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica kreću se od 50 kuna za mjesta na balkonu do 150 kuna za mjesta u ložama. Ulaznice za parter prodaju se po cijeni od 100 kuna. Sva sredstva od ulaznica bit će namijenjena stipendiranju mladih i talentiranih umjetnika o čijem izboru odlučuje stručno povjerenstvo, u skladu s kriterijima i ciljevima Zaklade dr. Viktor Ružić.

Komentari