Gitaristička Jazz poslastica – Slavljenički koncert Darka Jurkovića Charlia

26

Darko Jurković Charlie održat će danas (28. studenog), u prostoru Zajednice Talijana u Palači Modello, na adresi Uljarska 1/I, svečani koncert za dvije gitare povodom 30 godina umjetničkog rada.

U opuštenoj i intimnoj atmosferi, slavljeniku će se na koncertu pridružiti Matija Dedić,i glazbeni prijatelji sa kojima je muzicirao  tijekom tri desetljeća Tonči GrabušićHenry RadanovićMeri Trošelj.

Koncert predstavlja presjek njegove karijere okrunjene ove godine i Zlatnom Plaketom Nagrade Grada Rijeke, te devete po redu Nagrade Status za najboljeg hrvatskog jazz gitaristu. Trideset godina je velika godišnjica, koju je Charlie odlučio proslaviti sa svojim dugogodišnjim suradnicima, koji su prije svega njegovi prijatelji.

Biti  će to druženje uz glazbu” objasnio je Darko Jurković Charlie, “prilika da se još jednom sastajem sa dragim prijateljima i stalnim suradnicima, s umjetnicima koji predstavljaju neku čvrstu točku u mom životu i povezani su sa mojom umjetničkom pričom“.

Na pozornici svečane dvorane Zajednice Talijana pridružit će mi se Tonči Grabušić na bubnjevima i Henry Radanović na kontrabasu, klavirist Matija Dedić, pjevačica Meri Trošelj, pjesnikinja Laura Marchig, te novinar Radio Rijeke Albert Petrović.

Darko nije samo dobar, on  posjeduje neizmjerni talent, svakim svojim nastupom napredujući i predstavljajući se svaki put na novi način. Autentičan je inovator svog instrumenta, eksperimentator, jedan od onih rijetkih umjetnika kojemu uspijeva nakon svakog nastupa pomaknuti granice mogućeg. Skidam kapu!  – (Massimiliano D’Eliso, Panorama)

Pokrovitelji koncerta su Zajednica Talijana, HGU PGŽ, Odjel za kulturu Grada Rijeke  

Koncert počinje u 19,30 sati, a ulaz je besplatan!

 

Komentari