Frano Živković, mali glazbeni genijalac koji je počeo skladati sa 4 godine održat će koncert u Kaštelu Drivenik!

389

Prava glazbena poslastica očekuje vas u petak, 23.7. u 20:00 u driveničkom kaštelu u sklopu Vinodolskih ljetnih večeri pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Vinodolska općina. Frano Živković glazbeni je genijalac, vrhunski interpret, skladatelj, multi-instrumentalist, čudo od djeteta koji je počeo skladati sa 4 godine, svoj prvi samostalni koncert održao je sa 5 godina, svoj prvi CD akustične glazbe izdao sa 10 godina, dijete koje je već sa 12 godina otvaralo koncerte za svjetske zvijezde poput 2Cellos, mladić koji je sa 14 godina maturirao Teoretski smjer u srednjoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.

 

Frano Živković

Frano je po uzoru na svog “glazbenog oca”, australskog gitarista Tommy Emmanuela, virtuoz na akustičnoj gitari, do sada je izdao već dva nosača zvuka autorske glazbe (It’s a Secret / 2015, Reason to Smile / 2019), a do svoje 15. godine nastupio je u preko 300 koncerata diljem Hrvatske, Europe i Amerike. Od izbijanja pandemije 2020. svoj fokus usmjeruje na skladanje i daljnje obrazovanje, upisuje Muzičku akademiju u Puli te studira filmsku glazbu i orkestraciju pri Berklee College of Music Online.

Drivenik_0034-izvor-frankopani.eu

Rashladite se na driveničkom kaštelu, uživajte u virtuoznim izvedbama nekih od najljepših svjetskih evergreena te u ugodnoj i pitkoj originalnoj glazbi našeg mladog 16-godišnjeg skladatelja. Franina svirka je izuzetno atraktivna, glazbeni program je zabavan i primjeren svim uzrastima, a tijekom koncerta Frano često priča o glazbi i glazbenim uzorima te o zgodama u njegovoj već impresivnoj glazbenoj karijeri.

Provjerite zašto su 2Cellos, Al di Meola, Tommy Emmanuel, John Scofield, Kiefer Sutherland, Manfred Mann, Kool & the Gang, Kaki King, Corrado Rustici & Zucchero, Canned Heat, Ten Years After, Mother’s Finest, Ian Paice iz Deep Purple-a odabrali baš ovog mladog samozatajnog virtuoza iz našeg kraja za predizvođača na svojim turnejama.

Komentari