Follow Up spaja Pulu i Rijeku!

29

Dnevni boravak Rojca je ove subote, 13. studenog, domaćin „Follow up“ programa u sklopu kojega će se, s početkom u 18 sati, održati tribina „Pula i Rijeka – glazbene luke?!“ te koncerti bendova Fallen Down Moon i White on White. Uslijed epidemioloških mjera cijeli program će se moći pratiti isključivo u prijenosu na Radio Rojcu i putem facebooka stranice radija.

Follow Up“ je program koji kroz primjere dobre prakse želi ojačati ili uspostaviti suradnju između organizacija slične ili iste programske sheme s ciljem obogaćivanja kulturne ponude te s naglaskom na glazbu. Program je osmišljen kao gostujuće vikend predstavljanje u sklopu kojega svaka od organizacija ima i ulogu domaćina. Ove godine, program povezuje dva lučka grada, dva važna rasadnika kulture, Pulu i Rijeku.

U 18 sati, sudionici tribine, Marin Jurčić, Željko Pendić (Distune promotion), Edi Cukerić (producent) i moderator Vedran Unukić te član mnogih pulskih bendova, pokušat će odgovoriti na pitanje je li bogata glazbena povijest oba grada temelj za kontinuirani razvoj scene? Usporedit će autore, načine konzumacije glazbe, klupsku i festivalsku infrastrukturu, te financijsku situaciju u glazbi u cjelini, obuhvaćajući sve faktore, od publike do prostora, autora i organizacije.

Iza pseudonima Fallen Down Moon krije se kantautor Zvonimir Buktenica. Pseudonim je pažljivo i znalački odabran po pjesmi „The Walkaboutsa“.  Prvi album, „Way Back Home“ u žanru americane, objavljen je 2020. Žminj, kao mjesto nastanka i prebivalište autora i izvođača teško da bi kome palo na um, ali da, Zvone je upravo iz Žminja. Album je snimljen u Medulinu u produkciji Ive Lorencina. Veliki pečat na albumu je ostavio i žminjski gitarist Edi Banovac-Bane koji je odsvirao gitare i klavijature. Gostovali su još i Morin Hukić kao back vocal, na basu Davor Milovan Bili, Gordan Papec, usna harmonika, i Sandro Subiotto na bubnjevima.

Fallen Down Moon

Iza imena White on White “krije se” kantautorski rad Marka Rogića, zaokružen u cjelinu albuma prvijenca „Out of Nowhere“ čiji će posebni aranžman obogatiti premijerni nastup u Puli. Riječ je prvenstveno o glazbi prožetoj autobiografskim motivima i lirikom sredovječnog života, koju je u maniri suvremene americane aranžmanski uobličio producent i multiinstrumentalist Darko Terlević (The Siids). Materijal s debitantskog albuma (nagrađenog Ri Rock statuom za 2019. u kategoriji „Nova nada“.) dosad su predstavila tri video broja, dok se usporedo sa svirkama nastavila plodna suradnja dvojice autora na pjesmama za sljedeći album.

Uzvratno gostovanje Pule u Rijeci dogodit će se sredinom siječnja 2022., a naglasak će tada biti na likovnoj umjetnosti.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeka – odjel za kulturu.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

L.B.

Komentari