Entropist i The Freak Folk of Mangrovia otvaraju novu koncertnu godinu!

126
Entropist
Foto: Ena Priselec

Novu koncertnu godinu klupskog programa Distune vam predstavlja otvaraju dva sjajna domaća benda! Instrumentalni post metal trio, Entropist koji promoviraju svoj debi album te njihovi posebni gosti: The Freak Folk of Mangrovia – svemirski druidi koji istražuju rubove prostora i vremena. Koncert je na rasporedu u subotu, 20.1. u The Beertiji, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura imaju Dallas music shop i sustav Entrio.

Za Entropist možemo reći da je jedan od onih bendova koji u svome stvaralačkom procesu pristupaju studiozno i marljivo uzimajući dovoljno vremena za konačan rezultat. Tako su u nepunih pet godina postojanja snimili hvalevrijedan istoimeni album prvijenac kojeg s nestrpljenjem žele predstaviti čim široj publici. Pet iznimnih skladbi pričaju svoju priču, još preciznije odvode slušatelja u posjet zvijezdama tvoreći jedinstveno putovanje.

Žanrovski govorimo o instrumentalnom doom-u sa primjesima space, psychodelic, post & stoner rocka. Dakle, vrlo široka lepeza, a takvi su im i glazbeni ukusi koji kad se spoje čine skladnu cjelinu. Za sebe kažu da sviraju u vrlo niskom štimu i da vole velik i masan zvuk.

The Freak Folk of Mangrovia
Foto: Sanja Prodan

Poseban gost promocije je kolektiv glazbenika pod imenom The Freak Folk Of Mangrovia. Glazbi pristupaju kao igri, eksperimentirajući sa zvukom i raznim ritmičnim temama. Ne stvaraju pjesme u  klasičnom smislu već razrađuju ideje koje se kreću od laganih, opuštenih, atmosferičnih dijelova do žestokih, kaotičnih, soničnih eksplozija. Samim time nikad ništa nije izvedeno identično i svaki put je pred sastavom drugačiji izazov što stvara uzbudljivo i nepredvidivo putovanje kroz nove zvukovne pejzaže.

Potvrdu napisanog  kad je riječ o glazbi uvijek je najbolje potražiti uživo, stoga pozivinica za ovu subotu, 20.1. u The Beertiju gdje nas zasigurno očekuje uzbudljiv početak još jedne klupske godine.

Ograničen broj ulaznica pod 100 komada  po pretprodajnoj cijeni od 8 eura imaju Dallas music shop i sustav Entrio, a ako ih ostane na dan koncerta cijena im se penje na 10 eura.

I ove godine nastavlja se suradnja s riječkim Sveučilištem gdje studenti uz važeću x-icu mogu kupiti ulaznicu po pretprodajnoj cijeni i na dan koncerta (na ulazu) ukoliko koncert nije rasprodan.

Program Distune vam predstavlja je djelomično sufinanciran od Grad Rijeka – odsjek za kulturu, Ministarstvo kulture i medija i Zaklada Kultura nova.

Komentari