Eksplozija emocija Massimovih prijatelja i obožavatelja u prepunoj Laubi

99
dino jelusic
Foto: Filip Bušić

Na najljepši način sinoć je u Laubi obilježena obljetnica preranog odlaska jednog od najvećih glasova regije – Massima. Na inicijativu njegove supruge Eni na koncertu za pamćenje okupili su se Massimovi kolege i prijatelji i pred oduševljenom publikom izveli su neke od najvećih hitova omiljenog glazbenika. Program su vodili Massimovi prijatelji, voditeljica Tatjana Jurić i Massimov dugogodišnji pijanist Saša Ismailovski.

Večer je otvorio Massimov bend koji je uz pomoć saksofonista Igora Geržine uz pjesme IndijaZamisli i Tišina publiku savršeno uveo u magičnu večer. Najbolji uvod u vokalne izvedbe napravio je Dino Jelusić spektakularnom izvedbom pjesme Sjaj u tami. Nakon toga uslijedio je Jedan dan ljubavi, pjesma koja je Jelusiću savršeno legla i koja je i kod publike i kod glazbenika potpirila eksploziju emocija.

Nakon Dine, na pozornici je ovacijama pozdravljen Matija Cvek koji je svojim izvedbama pjesama Neka ti plove brodovi Kladim se na nas dirnuo sve prisutne. Uslijedila je grupa Meritas i hit koji su Meri i Anita toliko puta izvele s Massimom, a sada su u sjećanje na Maxa otpjevale Odjednom ti same, ali s neviđenom energijom i emocijom.

matija cvek
Foto: Filip Bušić

Jednaku je snagu glazbe i interpretacije pokazao i crnogorski glazbenik Sergej Ćetković otpjevavši pjesmu koju je napisao za Massima – Nisam spreman. Pozornicu je zatim pomela Vanna s pjesmom Sretan put, a nakon toga publika je s njom u glas otpjevala stihove hita Iz jednog pogleda, dok ju je na klavijaturama pratio autor pjesme, Predrag Peggy Martinjak.

vanna
Foto: Filip Bušić

Ovaj vrhunac koncerta mogla je nadopuniti samo još Nina Badrić s jedinstvenom izvedbom pjesme Suze nam stale na put koju je publika oduševljeno pozdravila. Na pozornicu je Nina pozvala Sergeja Ćetkovića te su zajedno maestralno izveli pjesmu – Stranac, a publika im je pružila nezaboravnu i najglasniju potporu. Još jedan duet oduševio je prisutne – Matija Cvek i Anita Valo iz grupe Meritas otpjevali su legendarnu – Zar više nema nas.

Anita Valo
Foto: Filip Bušić

Posebnu je energiju na pozornicu donio Ivan Dečak, autor Massimovih posljednjih hitova koji je izveo pjesmu Nama se nikud ne žuri, a zatim i naslovnu pjesmu koncerta Mali krug velikih ljudi koja je savršeno zatvorila vokalni dio večeri.

ivan dečak
Foto: Filip Bušić

Massimov violinist i bliski prijatelj Bruno Urlić emotivno je predstavio bend – Gojka Tomljanovića, Alena Svetopetrića, Marka Matoševića, Borisa Popova, Ivana Pešuta, Brunu Kovačića, te Ivu Popeskića. Te su zajedno pružili maestralnu izvedbu pjesama Dodirni me slučajnoSamo jedan dan i Razlog. Koncert je zatvoren na način kako ga je i Massimo uvijek završavao – pjesmom Krug u žitu.

Gojka Tomljanovića, Alena Svetopetrića, Marka Matoševića, Borisa Popova, Ivana Pešuta, Brunu Kovačića, te Ivu Popeskića
Foto: Filip Bušić

Predivna izvedba benda dirnula je sve prisutne, a onda je uslijedio najemotivniji dio koncerta, bend je prekrilo transparentno platno i preko njihovih silueta prikazana je projekcija Massimove izvedbe Kruga u žitu iz Arene Zagreb. Uz suze, ali i dugotrajan pljesak završena je večer slavlja glazbe jednog od najvećih

Komentari