Drugo izdanje Olive Classic Festival u Lunjskim maslinicima

28

U petak 2. kolovoza s početkom u 21 sat svečano na otoku Pagu otvara se 2. Olive Classic Festival. Održat će se u amfiteatru Vrtova Lunjskih maslina, u Lunu – Grad Novalja.

Drugu godinu zaredom vrhunska klasična glazba izvodit će se u prostoru amfiteatra, čiju kulisu čini čarobni ambijent tisućljetnih Lunjskih maslinika, u svijetu jedinstven krajobraz koji na najbolji mogući načina spaja vrhunsku klasičnu glazbu i ljepotu netaknute prirode.

Na koncertu povodom Svečanog otvorenja 2. Izdanja Olive Classic Festivala nastupiti  će mladi glazbeni virtuozi  Dmytro Choni – klavir, Sara Domjanić – violina, ENSEMBLE ESPERANZA Chouchane Siranossian – violina, Matko Smolčić – fagot, a izvodit će djela E.Elgara, A.Vivaldija i F.Mendelssohna.

U svom drugom izdanju od 2. do 9. kolovoza, festival „Olive Classic Festival“ donosi pet cjelovečernjih koncerata na kojima će nastupiti 27 vrhunskih mladih međunarodnih glazbenika. U nedjelju 4. kolovoza nastupa ENSEMBLE ESPERANZA – Opus Klassik Winner, u utorak 6. kolovoza European capitals – Vaduz, u četvrtak 8. kolovoza na programu je  Artists in Residence i za kraj, u petak 9. kolovoza Sound of Lun II. Svi nastupi počinju u 21 sat.

Umjetnička voditeljica Festivala mlada je violinistica Sara Domjanić, rezidencijalni umjetnici Festivala ove su godine pijanist ovjenčan brojnim međunarodnim nagradama Dmytro Choni iz Ukrajine te hrvatski fagotist Matko Smolčić, ovogodišnji dobitnik nagrade International Classical Music Awards (ICMA),  za najboljeg europskog mladog glazbenika.

Program prve večeri i Svečanog otvorenja Festivala zaokružit će i nastup „Ensemble Esperanza“ dobitnika jedne od najprestižnijih europskih glazbenih nagrada „Opus Klassik“ 2018. godine.

Ovaj jedinstveni kulturni događaj dobio je već brojna priznanja, a osim kulturne dimenzije predstavlja i novi turistički proizvod namijenjen domaćoj i internacionalnoj publici željnoj ovakvih događanja i glazbenih projekata.

 

Komentari