Glazbena senzacija i vrhunski svjetski pijanist MuyeWu svojim je nastupom uveo publiku u rajsko ozračje pulske noći i još jednom dokazao zašto nosi titulu zlatni prst.Svojim izvedbama, a posebno interpretacijom Debussy-eve Mjesečine zagospodario je srcima publike, a u nastupu s violončelisticom Anom Rucner romantično ju očarao.

S druge strane, iznimno cijenjen new age glazbenik i kompozitor Zhihui Li sa svojim timom instrumentalista i vokalnom izvedbom Nan Ni katapultirao je publiku na putovanje senzacionalnim kineskim krajolicima oplemenjujući svoj nastup s elementima geografije na jedinstven i inovativan način.

Da je Haya band jedan od najcjenjenijih bendova u Kini čiju glazbenu interpretaciju prožimaju mongolski elementi vidjelo se i u očima pulske publike koja se s oduševljenjem uključila u njihov scenski nastup pjevanjem i plesom. Nesumnjivo je DaiqingTana, glavni vokal benda, jedan od jačih glasova ne samo Kine, već i svijeta. Ovi kineski glazbeni dragulji ujedinjeni i zajedničkim nastupom MuyeWu-a, Zhihui Li-a i Haya bendazahvalili su se publici na svojstven način, i to izvodeći pjesmu Cvijet jasmina.

Uz fantastične glazbenike, egzotične instrumente u 2000 godina staroj Pulskoj Areni nastupila je i flauta od bambusa stara preko 4000 godina što ovu manifestaciju uz vrhunski glazbeni i scenski nastup svrstava u top kulturne spektakle godine.

Istinsku zahvalnost pokazali su i kineski partneri organizatorima Meritum komunikacijama i Art Hillu donirajući im moćan kineski bubanj te su istaknuli da će se suradnja još značajnije produbiti, ne samo u kulturnoj razmjeni nego i gospodarskoj kako bi se veze između zemalja ojačale. Bitno je istaknuti da je ovo prvi projekt za koje su hrvatske tvrtke, organizatori SilkRoad Festivala kojeg prožimaju kineski etno elementi, dobila financijska sredstva iz kineskih fondova.

Ovom manifestacijom inicijativa Croatia Meets China koju su pokrenuli Iva Šalamon Reškovac i Nikola Mujdžić Reščić pokazala je da postoji mogućnost i način kako se dvije kulture mogu spojiti na svima razumljiv način u cilju stvaranja vrijednosti za obje strane što je i interes glavnog pokrovitelja Festivala Kinesko Jugoistočno Europske Poslovne Asocijacije (CSEBA) na čelu s MariomRendulićem. Podršku manifestaciji i građenju međusobnih odnosa pružila je i saborska zastupnica Monika Udovičić svojim dolaskom u svojstvu izaslanice premijera, a investicijom u organizaciju Festivala i činjenicom da im je ovo prvi ovakav kulturni iskorak u svijetu Kina pokazuje da joj je Hrvatska bitna.