[VIDEO]Classical band aid Rijeka objavio Song for the Water 2020.

50

Dana 22. ožujka povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, Classical band aid Rijeka u 11:55 sati objavio je odu vodi pod nazivom „Song for the water 2020“. U izvođenju pjesme sudjelovalo je 5 nacija klasičnih glazbenika koji djeluju na području Rijeke i Primorsko-goranske županije većinski iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. Skladba govori o važnosti vode za naš planet i naše živote, odnosno o aktualnoj situaciji s kojom se suočava konzumerističko suvremeno društvo.

U svom priopćenju Classical band aid Rijeka kazali su: „Iako smo svi pogođeni situacijom oko koronavirusa, htjeli bismo ovim putem skrenuti pažnju i na nešto drugo, jednu važnu stvar s kojom se suočava naše konzumerističko društvo. Javljamo se 5 do 12, odnosno u takav trenutak u kojem se nalazi naša Zemlja, ugroženi su oceani i resursi vode. Kao profesionalni klasični glazbenici, osjetili smo potrebu povezati se u Klasični band aid Rijeka i senzibilizirati javnost kako bismo ukazali na problem zagađenja vode. 22. ožujka 2020. Svjetski je dan vode i tom prigodom iz Europske prijestolnice kulture, Rijeke, stiže projekt naše Udruge koja je napravila audio i video produkciju skladbe „Song for the water 2020“. Skladba govori o važnosti vode za naš život i život naše planete. Svjetska asocijacija Greenpeace donirala nam je dramatične kadrove onečišćenja oceana koji su postali dio ove skladbe i pomaže nam pri promociji. Plastika je postala veliki problem i moramo hitno nešto poduzeti da je više ne koristimo.“

U izvedbi sudjeluju: Davor Lešić – tenor, Francesco Sqearcia – baritone, Goranka Tuhtan – mezzo-soprano, Olga Kaminska – soprano, Stanislava Vlajnić Šćulac – soprano, Aljaž Farasin – tenor, Ena Lešić Jovanović – mezzo-soprano, Marin Tuhtan – tenor, Boris Mohorić – trumpet, Viktor Kaminsky – basson, Denis Kezele – klarinet, Robert Manestar – akustična gitara, Paulina Tuhtan – violina i Marie Tuhtan – piano. Skladba je u produkciji Association of Diamond classics Rijeka, a za audio i video uređivanje zaslužan je Marin Tuhtan.

Komentari