Chris Eckman u Rijeci!

43

U počecima svoje karijere Eckman je bio dio legendarnog američkog benda The Walkabouts, jednog od prvih bendova koji su potpisali za kultni grunge label Sub Pop. Povratak u Rijeku je ujedno i službena promocija novog albuma “Where the Spirit Rests” objavljenog ljetos za Gliterhouse Records. Peti po redu samostalni album na kojem promišlja hirovitost ovih neobičnih vremena u pjesmama o gubitku, dezorijentiranosti, otkupljenju i potrazi za domom.

Ograničen broj ulaznica (50 komada) pušten je u prodaju putem sustava Entrio kao i u Dallas music shopu Rijeka po cijeni od 55,00 kn. Chris Eckman dolazi u formi tria s pratećim bendom: Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnjevima u petak, 1.10. na botel Marina.

 “Where the Spirit Rests” je snimljen s malim ansamblom, a odlikuje ga široka zvučna tekstura koju čine gudači, dron analognih sintesajzera i ambijentalne gitare. Kao koproducent potpisan je britanski elektronički skladatelj Alastair McNeill (Roísín Murphy, Yila), a pridružuju mu se glazbenici Chuck Johnson na pedal steelu, avangardna violinistica Catherine Graindorge, zatim Chris Cacavas, klavijaturist bendova Dream Syndicate i Green on Red te drugi.

All Music Guide opisuje Eckmana kao jednog od “najpodcjenjenijih američkih kantautora koji je sposoban kratku priču prirediti u stihovima pjesme.” “Where the Spirit Rests” je jedno od njegovih najosobnijih izdanja dosad.

Zadnjih nekoliko godina Slovenija, preciznije Ljubljana, njegov je dom. Tu stvara, producira, ali se bavi i izdavaštvom (suvlasnik je renomirane izdavačke kuće Glitterbeat records, specijalizirane za world music izdanja).

Surađivao je s nizom glazbenika, a neki od njih su i Brian Eno, The Tindersticks, The Bambi Molesters, kao i članovi bendova R.E.M. i Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktivan u bendovima The Strange (s Daliborom iz The Bambi Molesters i svim članovima My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa i Murat Ertelom iz Baba Zula), Distance, Light & Sky (s belgijskim glazbenicima Chantal Acda i Eric Thielemansom), kao i u slovenskim The Frictions.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama.

Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Hvala na razumijevanju i dobrodošli!

  1. sezonu klupskog programa pod nazivom Distune vam predstavlja financijski podržavaju: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i Zaklada Kultura nova, a vizualni identitet potpisuje Radnja iz Zagreba.

Komentari