Božo Vrećo na 25. Kastafskom kulturnom letu na Crekvini

Jedan od najznačajnijih interpretatora sevdalinki Božo Vrećo nastupa na Kastafskom kulturnom letu u petak, 22. srpnja 2016. s početkom u 21h.

237
Foto: Facebook

U petak, 22. srpnja 2016. s početkom u 21h na 25. Kastafskom kulturnom letu na Crekvini, nastupit će jedan od najznačajnijih interpretatora sevdalinki, tradicionalne bosanske glazbe Božo Vrećo.

Rođen 1983. u Foči (BiH), Božo Vrećo se prvotno bavio slikanjem, a nakon razdoblja samostalnog učenja pjevanja, odlučuje se za interpretacije sevdalinki. S basistom Edvinom Hadžićem i gitaristom Dinom Šutalom osniva ansambl Halka, što na staroindijskom označava dobrodošlicu svjetlosti. 2013. godine snimaju album koji im omogućava mnoga gostovanja i rasprodane koncerte u Bosni i Hercegovini. 2015. godine objavljuju album O ljubavi koji je nastavio tradiciju zanimljivih izvedbi sevdalinki. Božo Vrećo nakon tog uspjeha samostalno objavljuje album Moj sevdah koji je karakterističan po a capella aranžmanima. Osim sevdaha, Vrećo eksperimentira i s jazzom, bluesom i soulom. Pjevači koji ga inspiriraju su Himzo Polovina, Selim Salihović, Nada Mamula i sl.

Krajem 2016. očekuje se i njegov novi album. Njegove pjesme koriste se i u predstavama, a švedska nacionalna televizija o njemu snima dokumentarni film. New York Times ga naziva glasom anđela i ističe kako zbog svoje muško-ženske dualnosti razbija predrasude na Balkanu i predstavlja slobodu u punom smislu te riječi. Uvaj umjetnik koji plijeni glasom i stasom sada nastupa diljem Europe na rasprodanim koncertima.

Ulaznice po cijeni od 70,00 kn mogu se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Ex libris d.o.o., Riva Boduli 3B; Foto Revija, Užarska 28; Novi Korzo d.o.o., Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; Istra Sport d.o.o.,Marsovo polje 8, 52100 Pula; Hotel Beli kamik, Hotel Jadran i Kamp Njivice, Primorska cesta bb, 51 512 Njivice te na www.mojekarte.hr.

Komentari