Biden, princ Harry i Meghan te Andrej Plenković na koncertu za poticanje na cijepljenje

22

Dana 8. svibnja na YouTube-u i na TV kanalima bit će emitiran koncert na kojem će nastupiti Jennifer Lopez, J Balvin, Eddie Vedder, Foo Fighters i HER, a javnosti će se obratiti američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill, ali i francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski premijer Justin Trudeau i hrvatski premijer Andrej Plenković. Na koncertu će prisustvovati i specijalni gosti poput Bena Afflecka, Chrissy Teigen, Davida Lettermana, Gayle King, Jimmy Kimmel i Seana Penna.

Koncert je organizirala nevladina udruga Global Citizen, a cilj je prikupiti sredstva za kupovinu cjepiva i zatražiti od vlada G7 da podijele prekomjerne doze drugima, kao i farmaceutske tvrtke a ponude cjepiva po dostupnijim cijenama. Dakle, koncert je zamišljen kao poziv svjetskim čelnicima da osiguraju dostupnost cjepiva protiv koronavirusa svima.

Tijekom prošle godine svijet je proživio bol, gubitak i borili smo se zajedno. Sada se moramo podići i zajedno se zaliječiti. Nikoga ne možemo izostaviti. Svi ćemo od toga imati koristi, svi ćemo biti sigurniji kada će svuda u svijetu svi imati pristup cjepivu. Moramo težiti pravednoj raspodjeli cjepiva i tako vratiti vjeru u čovječanstvo“, naglasili su Harry i Meghan.

Izvor: The Guardian

Komentari