Bajaga najavio koncert u Domu sportova

1587

bajaga

Treba se vratiti u daleku prošlost da se pronađe kada je Bajaga posljednji put nastupio u Domu sportova. Nakon što je sa svojim bendom proteklih godina održavao nezaboravne koncerte na Šalati i u Tvornici kulture vrijeme je da se jedan od najpopularnijih glazbenika ovih prostora vrati u dvoranu u kojoj se prošlih mjeseci održao niz sjajnih, odlično posjećenih svirki. I dok nas još zima nije napustila, koncert Bajage i Instruktora označava prvi veliki jesenski koncertni datum u Zagrebu.

442 do Beograda

Bajaga po odlasku iz Riblje čorbe samostalnu karijeru kao autor, pjevač i gitarista izuzetno uspješno nastavlja hit albumima Bajage i Instruktora “Sa druge strane jastuka” (1985), “Jahači magle” (1986), “Prodavnica tajni” (1988) i „Neka svemir čuje nemir” (1989). Bajaga i Instruktori osamdesetih godina su među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima, zahvaljujući velikim hitovima “Berlin”, “Zažmuri”, “Dobro jutro džezeri”, “Samo nam je ljubav potrebna”, “442 do Beograda”, “Plavi safir”, “Verujem, ne verujem” i mnogim drugima. Čitatelji časopisa Rock ga 1984.  proglašavaju za “Rock ličnosti sezone”, a nakon čega dobiva nebrojene glazbene nagrade.

Procjenjuje se da su Bajaga i Instruktori u dosadašnjoj karijeri prodali više od pet milijuna nosača zvuka. Aktualni album “Daljina, dim i prašina” objavljen je 6. lipnja 2012. godine u paketu s knjigom “Vodič kroz snove”, prvom Bajaginom zbirkom poezije koja sadrži po autorovom izboru sedamdesetak pjesama iz svih razdoblja karijere.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 16. ožujka po cijeni od 80 kn. Od 16. ožujka do 30. svibnja cijena im iznosi 80 kn. Od 1. lipnja do 23. listopada ulaznice će koštati 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

L.K.

Komentari