Al Di Meola

112

aldimeola

Legendarni Al Di Meola slavu je stekao svirajući u jazz fusion bandu velikog Chicka Coree – Return to Forever, koji je obilježio sedamdesete godine kao jedan od ključnih jazz fusion sastava. Bio je polaznom točkom mnogim današnjim jazzerima pa tako i Alu Di Meoli. Afirmiravši se kao briljantni gitaristički virtuoz, Di Meola je surađivao s najvećim imenima današnje glazbe i to svih stilova, od Herbieja Hancocka, Luciana Pavarottija, Phila Collinsa, Waynea Shortera do Santane, Jacoba Pastoriusa, Franka Zappe, Stevieja Wondera, Jimmyja Pagea, Miltona Nascimenta, skupine Irakere i brojnih drugih.

Dobitnik niza priznanja i autor ekstenzivne diskografije ovjenčane nizom nagrada, odlučio se na projekt Beatles kako bi ispunio svoj mladenački san. U studiju Abbey Road u Londonu, snimivši bezvremensku glazbu liverpulske četvorke u vlastitoj obradi, album pod nazivom “All Your Life” izjavio je: “Ovaj projekt je životni, dugo godina snivani san i neizmjerno ispunjenje!”

Ulaznice za koncert 21. svibnja, s početkomu 20 sati, možete nabaviti u Aquarius Music Shopu u Zagrebu (Varšavska 13), na blagajni Lisinskog ili online putem www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica: 200/230/260/300 kn

Komentari