28. JazzTime festival u Rijeku nakon 30 godina dovodi Gabi Novak

13

Od 14. do 16. studenog u HKD-u na Sušaku održat će se 28. izdanje JazzTime Rijeka festivala na kojem će uz priznata domaća i strana glazbena imena nastupiti i riječki glazbenici.

Umjetnički voditelj festivala Damjan Grbac predstavio je program koji će u veliku dvoranu HKD-a na Sušaku dovesti Elvis Stanić Group koji će riječkoj publici predstaviti novi autorski materijal, Chico Freeman’s Exotica, trio predvođen zvučnim američkim glazbenikom suvremenog jazza, te Gabi Novak i Matija Dedić Trio.

Prema Grbčevim riječima, Gabi Novak će održati svoj prvi solistički nastup u Rijeci nakon 30 godina, a na repertoaru će se među ostalima naći i pjesme i skladbe Arsena Dedića.

Također, u klupskom dijelu festivala koji se u trodnevnom trajanju festivala odvija u atriju HKD-a, nastupit će mladi jazz glazbenici koji će predstaviti vlastite autorske skladbe. Dok će u četvrtak, 14. studenog nastupiti kvartet Paždroć kojeg čine istarski i kvarnerski glazbenici, u petak će se predstaviti Dino Ivelja Quartet čiji je predvodnik najavio izvedbe autorskih skladbi i jazz standarda uz moderan zvuk koji se odmiče od tradicionalnog svinga. Posljednjeg dana festivala nastupit će First Time Quartet koji će osim vlastitih skladbi predstaviti i obrade jazz klasika.

JazzTime Rijeka festival podržavaju Hrvatski kulturni dom na Sušaku i Grad Rijeka, a ovom su prigodom ravnatelj HKD-a Edvin Liverić i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar kazali kako značaj jazza raste i na velikoj sceni i u klupskoj varijanti. „JazzTime je uz Ri Rock najstarija nezavisna kulturna institucija u Rijeci i jedan od vodećih festivala kojih podržavamo, a posljednjih godina napravljen je i pomak u promociji te domaćoj i međunarodnoj vidljivosti festivala“, rekao je Šarar, dodavši kako ga vesele nastupi Elvisa Stanića te „velike vrijednosti hrvatske glazbe“ Matije Dedića.

Cijene ulaznica iznose 70 kn za pojedinačne, dnevne ulaznice, dok se festivalske ulaznice prodaju po 150 kn. Prodaja se vrši online preko sustava mojekarte.hr i na svim prodajnim mjestima Moje karte – u Dallas Music Shopu, caffe baru Nad urom i Foto Reviji, te na blagajni HKD-a na Sušaku sat vremena prije početka koncerata.

Više informacija o 28. JazzTime Rijeka možete saznati na web stranici festivala.

Komentari