25 godina riječkog Dallas Music Shopa uz koncertne promocije novih izdanja

138
dallas music shop

Jedna od kultnih riječkih lokacija bez sumnje je Splitska ulica, kućni broj 2 a, na kojoj već punih 25 godina djeluje Dallas Music Shop. Nezaobilazno je to mjesto za sve ljubitelje glazbe, a mnogim je Riječanima upravo to prvo mjesto kad su u potrazi za diskografskim izdanjma svih formata, ulaznicama za kulturne programe ili pak bogat izbor raznovrsnih memorabilija.

Četvrt stoljeća DMS je napunio 25.09., a proslava je malo prolongirana jer smo uz rođendansko slavlje pripremili i koncertne promocije novih Dallasovih izdanja.

25 godina DMS-a & koncertne promocije novih izdanja 

Zajedničko slavlje dogodit će se u petak 28.10. s početkom u 18 sati, kad će se Splitskom ulicom proširiti elektronski zvuk kompilacije Perspective koju će predstaviti njezin urednik Arsen Pavešić.

Zagrijani plesnim beatovima od 20 sati slavlje se seli u još jedno kultno riječko okupljalište, OKC Palach. Ulaz je SLOBODAN, a promocije albuma startaju uz zabavnu, plesnu, plastikpop terapiju „Best of“ – debut albuma Doktora – predstavnika novih generacija riječkih glazbenika koji je svojim modernim alter-pop zvukom osvojio mlađu, ali i onu malo stariju publiku.

Osnivač legendarnog En Facea i cijenjeni autor Sandro Bastiančić, predstavit će debitantski kantautorski album „Šlager sezone“. Sandrovo prvo samostalno ostvarenje dobilo je odlične kritike, a  njegove skladbe uspređene su onima velikana poput Davida Crosbyja, Jacksona Browna i Jamesa Taylora.

Muzički kolektiv Mrave brojim povest će nas u „Zemlju Kamenog Bizona“ – debitantski album kojim su osvojili kritiku i publiku, otkrili (nam) sasvim nove glazbene krajolike. Svojim jedinstvenim izričajem pozivaju na „narodni ustanak proziv šablona i pritom otkrivaju neku drukčiju dimenziju nestvarnosti“.

Rođendanskom slavlju priključit će se i energična riječka šestorka Bene, oformljena početkom godine, a čiji su članovi veterani glazbene scene i iskusni glazbenici kojima će ovo biti prvi službeni nastup.

Vidimo se u Splitskoj 2 a i Kružnoj 8! 

L.B.

Komentari