Komedija Soul Kitchen u Art kinu

117

U nagrađivanoj komediji “Soul Kitchen” Fatiha Akina upoznajemo Zinosa, mladića koji će učiniti sve da spasi svoj restoran. Film je na rasporedu od 22. do 29. prosinca.

“‘Soul Kitchen’ fascinirao je kritičare koji ga nazivaju ‘rijetkim primjerom zabavnog filma za mase koji je rađen bez cinizma i proračunatosti’, a tako je ‘pun života da mu sve opraštate’.” www.filmski.net

Soul Kitchen je restoran čiji je vlasnik Zinos, mladić kojeg je upravo ostavila djevojka Nadine. Razlog prekida je jasan: Zinos provodi previše vremena u restoranu, a Nadine je upravo dobila poslovnu ponudu zbog koje se seli u Šangaj. Zinos uskoro shvaća da ne može bez Nadine te odluči otići za njom i prodati restoran koji ionako ne posluje najbolje. Tri tjedna prije odlaska događa se pravi preokret. Neopterećeni rezultatima poslovanja, članovi osoblja restorana prepuštaju se anarhiji, kuhar eksperimentira i kuha ono što je oduvijek želio, DJ radi otkačene zabave, a umjetnici izlažu svoje radove. Restoran tako ubrzo postaje kultno mjesto u Hamburgu. Zinos shvaća da je pogriješio i poduzima sve kako bi ponovno postao vlasnik restorana.

“Soul Kitchen” dobitnik je Posebne nagrade žirija (Fatih Akin), Young Cinema Award za najbolji film te je nominiran za Zlatnog lava (Fatih Akin) na Venice Film Festivalu 2009.
Također, film je nagrađen Zlatnom nagradom i nagradom za najbolju montažu, te nagradom za izvanredno filmsko postignuće (Fatih Akin i Klaus Maeck) na German Film Awards 2010.

Komentari