Kino dan u Kružnoj ulici!

49

U petak, 7. lipnja u 21,15 sati u Kružnoj ulici kod Palacha prikazat će se proslavljeni francuski film Nedodirljivi Oliviera Nakachea i Érica Toledana.

Učenice i učenici Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka zajednički su odabrali film i sudjelovali u organizaciji filmske projekcije na otvorenom uz podršku Art-kina, u sklopu projekta Kino dan.
Ulaz je slobodan, a nakon projekcije zabava se nastavlja u Palachu gdje će se, u slučaju lošeg vremena održati i projekcija filma.

nedodoriljivi

Srednjoškolski susjedi s riječke adrese Frana Kurelca 1 udružili su snage i ujedinili svoje ideje, interese i vještine kako bi organizirali ovu kino projekciju na otvorenom. Projekt Art-kina „Kino dan“ nastao je s namjerom da se srednjoškolcima približi svijet filma i kina te da ih se upozna s osnovnim segmentima organizacije kulturnih programa.

Kako bi iz prve ruke iskusili što sve podrazumijeva prikazivanje filma, dizajnirali su plakat i letke, organizirali tehničku podršku, promociju projekta i sudjelovali u odnosima s medijima, uz stručnu podršku iz Art-kina, Gimnazije Andrije Mohorovičića i Prve riječke hrvatske gimnazije. Također, kroz zajedničko druženje želja je potaknuti nove ideje i maštu te razvijati drugačiji pogled na svijet.

Film Nedodirljivi, redateljskog dvojca Nakache-Toledano, istinita je priča o neočekivanom prijateljstvu. Nakon nesreće u skoku padobranom, bogati aristokrat Philippe (François Cluzet) ostaje posve nepokretan. On zaposli Drissa (Omar Sy), mladića iz siromašnog kvarta koji je nedavno pušten iz zatvora, da postane njegovim osobnim asistentom. Dva suprotna svijeta sudarit će se i međusobno oduševiti, a iz njih će se izroditi neočekivano i istodobno ludo, smiješno i nepokolebljivo prijateljstvo. Jedinstvena je to veza iz koje frcaju iskre i koja će učiniti Philippea i Drissa nedodirljivima.

Komentari