Kineski nacionalni cirkus u Rijeci

114

Povijest kineske umjetnosti je stara više od 2000 godina. U početku je kineska umjetnost služila da bi impresionirala Boga, zatim cara, dok danas ta umjetnost služi da bi impresionirala publiku, posebno zapadnu. Dosad je predstave Kineskog nacionalnog cirkusa gledalo više od osam milijuna Europljana. Godinu za godinom Kineski nacionalni cirkus stvara sve spektakularnije programe i donosi nove i nove priče kako bi publici ponudio zapanjujući pogled u malo poznatu kinesku kulturu. Pamte se njihove predstave akrobatskih bajki koje su se fokusirale na povijesne ličnosti kao što su “Džingis Kan”, “Posljednji car”, “Marco Polo” ili “Buddha”.

Ovoga puta Kineski nacionalni cirkus dolazi s novom fenomenalnom predstavom “Put svile – Akrobacije uz glazbu čovječanstva”. Predstava vodi gledatelja na putovanje od Dalekog istoka do naših prostora i pokazuje fascinantnu kulturnu različitost ali i duboku povezanost svih ljudi bez obzira na boju kože, religijsku ili nacionalnu pripadnost. Kineski umjetnici predstavljaju svoje zemljopisne, povijesne i intelektualne korijene kroz nove spektakularne točke koje izvode fenomenalni umjetnici nevjerojatnih artističkih sposobnosti koje zapanjuju. Kroz dvosatnu predstavu “Put svile” donosi neponovljive točke koje na prvi pogled izgledaju fizički neizvedive i ostavljaju gledatelje bez daha.

Cijene ulaznica za ovaj izuzetni scenski spektakl i jednu od najvećih svjetskih scenskih atrakcija, kreću se u rasponu o 140 do 200 kuna i mogu se nabaviti u prodavaonici “Croatia Recordsa”, “Dallas Music Shopu”, “Aquariusu”, “TisakMediji” i “Tickepro” sustavu prodaje.

Komentari