Kava i stihovi…Riječani su prave pjesničke dušice!

983

Međunarodni dan poezije 21. ožujka nadahnuo je brojne Riječane. Ugodno smo se iznenadili kada smo u caffe baru Corto Maltese na riječkom Molo longu svjedočili koliko je pjesničkih dušica među nama, onih koji su svoju današnju kavu rado platili stihovima.

Prilična hrpica listova s ispisanim stihovima baš nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Riječani su meka srca, a jedna dobra inicijativa u kombinaciji s prvim proljetnim danom pokazala se dobitnom kombinacijom. Vješti ili manje vješti u sklapanju stihova, nema veze, svaki pokušaj treba pozdraviti. Uostalom, tko zna kakvi se pjesnici kriju među nama.

corto maltese plati kavu stihom

Mnogi su nam izmamili osmijeh. Jedan je svoju besplatnu kavicu zaradio stihom „Um caruje, Dundo Maroje“, drugi je inspiriran sunčanim jutrom zapisao „Volim jutro zbog novog dana koji počinje. Volim dan zbog mirisnog okusa dobre kave. Volim život pun radosti i ljepote. Dobro došlo proljeće!“.

Našlo se tu i „haiku“ majstora koji su stanje duha izrazili tek jednom ispisanom riječju „Ne znam“ ili pak s nekoliko „reklamnih“ „Miris jutra, miris dobre kave“.

Bilo je i stihova u rimi posvećenih voljenom gradu „Uživam u kavi i Rijeku gledam. Na suncu sjedim, nervirat se ne dam!“, i naravno ljubavnih „Onaj koji je prvi u tvojim mislima kad otvoriš oči nakon dugog sna je ili tvoja sreća ili tvoja bol“.

Pjesništvu su se u Corto Maltese na trenutak predali i Vladimir i Saša.

„Plaćanje kave stihovima odlična je ideja. Da je u ponudi pelinkovac, mi bi se i više  raspisali“, našalili su se, ali nam svoje stihove ipak nisu htjeli pokazati.

Julius Meinl već šestu godinu poziva sve ljubitelje kave da zagrle svoju inspiraciju i ispišu na papir svoj stih te njime plate kavu ili čaj. 

Kampanja se provodi u više od 40 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj ljubitelji kave još uvijek stignu do kraja današnjeg dana svratiti u jedan od 150 Julius Meinl partnerskih ugostiteljskih objekata i u njima zamijeniti svoje stihove omiljenim napitkom.  U Rijeci  stihovima kavu ili čaj možete platiti u Corto Maltese na Riječkom lukobranu, Stop caffe bar & club u Užarskoj 17, Filodrammattica kavani na Korzu, Nubar caffe baru na adresi Turkovo 35 i Centar caffe baru na adresi Čavja 17.

Sve koji se uključe i u ovu kampanju očekuje i nagradni natječaj. Julius Meinl za najljepši stih poklanja u svakom od 150 Julius Meinl partnerskih ugostiteljskih objekata po jedan Inspresso aparat za kavu s kapsulama.

Komentari