Karlovački gimnazijalci posjetili Medicinski fakultet u Rijeci

21
Dekan Rukavina predstavlja Medicinski fakultet učenicima Gimnazije Karlovac

Danas je Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci bio domaćin učenicima prvog razreda prirodoslovnog smjera Gimnazije Karlovac koji su došli upoznati potencijalno mjesto budućeg studiranja.

Prirodoslovni smjer karlovačke gimnazije novi je u njihovom programu, a ovakve studijske izlete organiziraju u cilju njegovog populariziranja.

Srednjoškolce, njih 23, uvodno je pozdravio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Rukavina, dr. med. koji ih je kroz kratku prezentaciju upoznao s radom Fakulteta.

Učenicima je zanimljivo bilo čuti sve aspekte studiranja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i svim mogućnostima koje on pruža. Trenutnih 1600 studenata, odnosno dvjestotinjak koji se svake godine upisuje na Fakultet imaju obrazovnu i stručnu podršku brojnih zdravstvenih institucija kao nastavnih baza poput KBC-a Rijeka, Doma zdravlja i bolnice u Karlovcu.

ozedf
Budući medicinari iz Karlovca pokazali su izuzetno zanimanje za Zavod za anatomiju

Također, Fakultet kontinuirano radi na brojnim inovacijama i podržava studente da se već od prve godine uključuju u znanstveno istraživački rad.  

Mladim gimnazijalcima bilo je drago čuti da osim stjecanja znanja iz područja medicine, Fakultet njeguje i društveni život studenata kroz brojne aktivnosti: mješoviti studentski pjevački zbor Axis, časopis, sportske aktivnosti, ali i tradicionalni bal medicinara koji se tradicionalno održava već 62 godine.

Dekan Rukavina pojasnio je da ovakva predstavljanja obično rade s maturantima no da je pristup rada s prvim razredima bolja praksa koja omogućuje srednjoškolcima da se ranije upoznaju s radom Fakulteta, a o svom daljnjem školovanju počnu razmišljati u prvim godinama srednje škole.

Napomenuo je najbitniju stvar koju srednjoškolci moraju ponijeti sa sobom nakon današnjeg dana, a to je da vjeruju u sebe i da znaju kako nema cilja koji neće moći ostvariti ako to doista žele.

Odabir Rijeke kao grada za studiranje ocijenio je dobrim, a Medicinski fakultet kao izvrstan izbor kojim neće pogriješiti.

Odabrati neki od tri studija koja Fakultet nudi odabirete zanimanje kojim skrbite o nekome drugome, o nečijem zdravlju, o kvaliteti života, a nema ništa ljepše i plemenitije od toga“, istaknuo je dekan Rukavina.

Dekan je druženje sa srednjoškolcima završio porukom da bez obzira na primamljive priče o ljudima koji su otišli raditi vani kruha ima i ovdje, samo treba ustrajno raditi.

cof
Prodekanica Ivana Marić predstavila je gimnazijalcima Zavod za anatomiju

Srednjoškolci su obilazak Fakulteta nastavili posjetom Zavodu za anatomiju, gdje ih je dočekala prodekanica za nastavu, prof. dr. sc. Ivana Marić.

Ovaj posjet riječkom Medicinskom fakultetu zasigurno će definirati neke od budućih studenata na ovom Fakultetu.

Komentari