Kantrida Sup Open – Humanitarnim veslanjem za kupnju robotiziranog egzoskeleta za osobe s invaliditetom

107

Kantrida Sup Open 2021. jedinstvena je utrka kojom se naše sugrađane želi potaknuti da se, prije svega, dobro zabave, pokažu svoj sportski duh i vještinu, pokušaju osvojiti vrijedne nagrade, ali i da se uključe u jedan od humanitarnih projekata. Veliki finale će biti tradicionalni plivački maraton 28. kolovoza, kolokvijalno nazvan: „Od prasca do prasca“ (Empeduja Beach Bar – Morski prasac Beach Bar).

Kantrida Sup Open 2021. namijenjen je svim uzrastima bez ograničenja, rekreativkama i rekreativcima koji su već imali prilike okušati svoju vještinu u ovoj atraktivnoj disciplini, ali i istinskim sportskim zaljubljenicima koji su minulih mjeseci bili itekako uskraćeni zbog razno-raznih ograničenja izazvanih pandemijom koronavirusa.

Kantrida Sup Open 2021. održat će se 24. srpnja, start i cilj utrke bit će na plaži ispred Morskog prasca, a supat će se na potezu od Morskog prasca (plaža Igralište pored stadiona na Kantridi) do Prasowskog (Plaža Ploče ispod baezena na Kantridi) i natrag u istom smjeru.

Tvrtka MATIS Outdoor osigurat će za svakog natjecatelja opremu i SUP dasku te najboljima dodijeliti nagrade. SUP-ovi korišteni u utrci će se također nakon utrke moći kupiti po super povoljnim uvjetima.

Start utrke predviđen je u 17 sati, svim natjecateljima po okončanju utrke osigurat će se okrijepa, a svim njihovim navijačima dobru zabavu uz Kantriderse i srdelice.

Kantrida Sup Open 2021. imat će limitiran broj natjecateljica i natjecatelja pa molimo sve zainteresirane da se na vrijeme prijave na Facebook stranici Ljeta na Kantridi ili na broj 0989822398. Sve što sa sobom morate ponijeti je dobra volja i 50 kuna za kotizaciju, o svemu ostalome pobrinut će se adrenalin onoga trenutka kada utrka otpočne, a prvi supovi krenu prema Beach Baru Prasowski.

Novac od kotizacija bit će uplaćen na račun Udruge Koga briga, koja je uoči izbijanja pandemije koronavirusa pokrenula veliku akciju za kupnju robotiziranog egzoskeleta, skupocjene medicinske opreme prijeko potrebne u rehabilitaciji osoba s invaliditetom.

Kantrida Sup Open 2021. zajednički organiziraju Udruga Koga briga i tvrtke Novi turizam i Matis Outdoor, uz poštivanje epidemioloških mjera i želju da se naši životi čim prije vrate u vrijeme prije izbijanja pandemije. A za to postoji način, u toj borbi cjepivo protiv koronavirusa nam je najveći saveznik.

Komentari