Josipa Lisac dolazi u Rijeku na drugo izdanje Sailor Sweet&Salt Music Festivala

52
josipa lisac i quasarr

Drugo izdanje Sailor Sweet&Salt Music Festivala održat će se 26. srpnja u centru Rijeke, na Senjskom pristaništu. Glavno ime ovogodišnjeg izdanja festivala unikatna je pojava hrvatske glazbene scene – Josipa Lisac. Uz nju očekujemo nastupe još četiri izvođača.

Uz višestruko nagrađivanu pjevačicu s karijerom dužom od 40 godina stasale su mnoge generacije. Josipa Lisac o sebi kaže da se užasava prosječnosti i banalnosti pa je čitav život posvetila iznalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rješenja, što je uvijek i svugdje čini atraktivnom.

Uz Josipu će nastupiti i Chui, mladi hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom “Chui“ osigurao im je kultni status na hrvatskoj glazbenoj
sceni.

Mr.Lee & IvaneSky, glazbeno-scenski projekt Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević uz niz pratećih glazbenika također će zauzeti pozornicu Sailor Sweet&Salt Music Festivala. Već nekoliko godina ostvaruju svoje djelovanje kako na koncertnim, tako i kazališnim pozornicama, ali i u filmskoj industriji. Na ovogodišnjem će festivalu predstaviti svoj novi album “Sailor”.

Mr Lee & IvaneSky

Svoje će svježe materijale predstaviti i riječki dvojac The SIIDS, novije ime riječke scene iza kojeg stoje iskusni glazbenici Stanislav Grdaković i Darko Terlević. Projekt u kojem donose moderni zvuk prožet indie i electro pop/rock elementima ove će godine objaviti svoj album prvijenac.

Lineup zaključuje Mrave brojim, projekt riječkog glazbenika Zorana Klasića Klasa, koji je okupio respektabilan broj suradnji s imenima riječkog rocka, te također uskoro izlazi sa službenim izdanjem.

Komentari