Još stignete otići u galeriju SKC i pogledati izložbu Budi što želiš

11

U Galeriji SKC se u subotu, 15. veljače u 18 sati, održalo otvorenje izložbe Budi što želiš bivših studentica APURI koje djeluju okupljene u udruzi filmskih entuzijasta AnimatoRI. Udruga AnimatoRi bavi se promicanjem animacije, medijskog i filmskog stvaralaštva.

Izložba „Budi što želiš“ tematizira vrijeme karnevala, vrijeme kada možemo biti što god želimo. S tom idejom autorice su i same prenijele kako se osjećaju i što zapažaju s ciljem da potaknu ljude da i sami skinu maske i pokažu svoja prava lica. S nama je razgovarala Suzana Ravaršan koja nam je otkrila nešto više o svome radu:

Ja sam radila jednu metaforu gusjenice i leptira. U prvom radu su gusjenice koje su u kućicama, njih devedeset i šest. One simboliziraju naše ograničavanje, pogotovo u društvu. Govori o načinu na koji mi prihvaćamo tu neku jednoličnost. Te kućice i gusjenice sve su u potpunosti jednake. S druge strane potpuni kontrast su leptiri koji izlaze iz tih kućica koje se sada samo od ispod nadziru. Oni izlaze van, slobodni i sretni pokazujući se onakvi kakvi jesu, svoje prave boje. Svi smo mi drugačiji i to je neki poticaj da budemo hrabri i da budemo ono što zaista jesmo…

Izložba je također i interaktivna. Posjetitelji imaju dva zadatka. U prvom zadatku dobije se papir na kojem piše analiza poznate slike norveškog ekspresionista Edvarda Muncha: Krik. Potom posjetitelji toplim bojama podcrtavaju ili zaokružuju one dijelove teksta koji smatraju da su točni, a hladnim bojama one rečenice s kojima se ne slažu u potpunosti. Nakon toga taj papir zalijepi se na zid pored slavne slike. Drugi zadatak još je kreativniji. Svi koji su se odlučili izvršiti ga uzeli su bijeli papir i bojice te crtali kako se trenutno osjećaju. Oko crteža zadatak je bio i napisati što sve žele postići u životu. Ovaj rad svaka osoba na kraju izložbe nosila je doma kao podsjetnik onoga što želi u životu. Osim toga naravno posjetitelji su  otišli i s mišlju da budu uvijek i zauvijek ono što žele!

Izložbu Budi što želiš još uvijek možete pogledati do četvrtka, 20.-tog veljače, stoga požurite i otiđite do Galerije SKC dok ne bude prekasno. Javite nam kako vam je bilo…

Komentari