Jalta, Jalta u izvedbi obitelji Surian na Gradini

588

Na redu je JALTA, JALTA, poznatih autora M.Grgića i A.Kabilja, ovaj put u adaptaciji Leonore Surian, glumice HNK Ivana pl. Zajca i izvedbi raspjevane obitelji Surian. Uz Leonoru nastupaju i njen otac, poznati operni pjevač Giorgio Surian i njena dva mlađa brata Stefano i Giorgio jr.

Tata Giorgio Surian školovao se u milanskoj Scali, odakle je krenula njegova internacionalna karijera koja traje 30 godina, a nastupao je na svim svjetskim pozornicama s najpoznatijim opernim pjevačima, kao što su Montserrat Caballe, Placido Domingo, Katia Ricciarelli.

Sinovi, Sefano i Giorgio jr. školovani su i perspektivni mladi umjetnici, i svi zajedno s Leonorom čine odličnu cjelinu, tako da cijela priča o izvođačima stane u poruku “Ona, tata i dva brata”. “Jalta, Jalta” je praizvedena 28. prosinca 1971. godine, dakle pred punih 39 godina, a do dana današnjeg nenadmašan šarm glazbe Alfija Kabilja i ovog mjuzikla osvaja svojim optimizmom i ljepotom songova.

Leonora je već prije pet godina maestralno odigrala ulogu Nine Filipovne u riječkoj “Jalti, Jalti” i svakako će biti zanimljivo vidjeti njenu sadašnju Ninu. Režiju i koreografiju potpisuje Mojca Horvat.

Komentari